Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

I en hektisk hverdag er det viktig å ikke bare stresse, men ta deg tid til litt ro også.

Dagene flyr, det er mye du skal rekke, men innimellom er det lurt å gi deg selv en pause. Midt i alt stresset, trening, jobb, barn, skole kan det være vanskelig å finne roen selv om du har satt av litt tid.

Vi skal gi deg noen enkle råd for å klare å roe ned i en hektisk hverdag

Du trenger ikke lang tid for å hente inn litt ekstra krefter, 15-30 minutter holder ofte. Det som er viktig er at du klarer å roe ned når du først har bestemt deg for det.

Den indre uroen må forsvinne, og fylles med ro. Men hvordan klare å slippe tankene som maser rundt om alt du skal gjøre og alt du bekymrer deg for.

Da må du klare å styre tankene over på noe annet, og holde takene borte til du bestemmer at de kan komme tilbake.

Her er 5 enkle tips for å roe ned som du kan klare på egenhånd:

  1. Gå en tur helt alene. Bestem deg for å observere nye ting på veien, hold tanken på bladet som faller, på fuglene over deg, på stenene i asfalten, grusen på stien. La hodet fylles med omgivelsene, og vær bevisst på å ikke slippe andre tanker til. Bestem en tid du skal klare å holde hodet fri fra andre tanker, og slipp dem til når du bestemmer.
  2. Ta et varmt bad. Fyll badekaret, demp lyset og la deg fylles av varmen som omslutter kroppen. Prøv å holde fokuset på følelsen vannet gir deg. Hvis tankene begynner igjen, lag små plaskelyder i vannet og fokuser på lydene i vannet, Igjen gjør du det i den tiden du på forhånd har bestemt deg for.
  3. Tenn i peisen. Følg flammene med øynene, fokuser kun på peisen, kubbene og flammene. Prøv å ha det helt stille rundt deg, og bruk bare ørene til å høre på lyden av peisen. Knitringen fra bålet.
  4. Hør på rolig musikk. Noen trenger hjelp for å holde tankene borte, og da kan musikk være et bra hjelpemiddel. Sett deg i godstolen, pakk deg inn i et teppe og sett på øreklokker med rolig musikk. La musikken fylle hodet ditt, så fortrenges andre tanker.
  5. Pust. I alle disse overstående øvelsene er det også viktig å puste dypt av og til. Har du veldig begrenset med tid for å finne litt ekstra ro, kan det holde å puste dypt noen ganger. Sett deg alene og rett i ryggen. Pust dypt ned og fyll lungene helt med luft. Senk skuldrene og pust helt ut igjen. Gjør det minst 10 ganger, så vil du kjenne at det roer deg ned og fyller deg med energi.

Det er viktig i hverdagen vår at vi klarer å slippe tanker, planer og bekymringer av og til. Gi deg selv og hodet ditt et lite friminutt hver dag.

Artikkelen 5 tips for å finne roen er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke