Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Kunstneren som ble norgesmester i kettlebells.

I flere år var Bård Solhaug kunster på heltid. I dag er det treningen som dominerer hverdagen hans, både i jobben som personlig trener og som en av utøverne på landslaget i kettlebells.

Bård har alltid trent mye og variert. I yngre aldre var det hopp, langrenn og fotball som gjaldt. I voksen alder ble det mer kampsport og klatring.

De siste årene har han trent mer vekttrening, også som vektløfting, redcord og kettlebells ved siden av løping.

Med på landslaget i kettlebells

Da treningen resulterte i en god plassering i NM i kettlebells i 2012, bestemte Bård seg for å satse, og ble med på landslaget i kettlebells. I år kvalifiserte han seg til å bli med i VM i Russland i november.

- Vi dro fire stykker til Sibir i en uke for å løfte med de beste fra hele verden i Kettlebellsportens vugge, Sibir. Jeg fikk ikke ut potensialet mitt helt, men endte på en 6. plass.

- Ellers har jeg gjort det ganske bra med en 2. Plass på NM i fjor, og 2. og 3. plass på Valhalla Open i juni.

- Det morsomme er at jeg ser for meg flere år med utvikling og konkurranser fremover. Målet er å være med i EM i Ukraina i mai, og VM i Hamburg om et års tid.

Russerne ligger foran

- Det er et voksende internasjonalt konkurrerende miljø i kettlebell sport. Russerne dominerer fortsatt, der er sporten veldig seriøs og utøverne får penger av staten for gode resultater.

- For oss i Norge er det annerledes, men vi kommer etter. På Vestlandet er det flere gode juniorer som vi gleder oss til å se fremover!

Variert trening som passer for alle

Bård trener fire ganger i uken, en mix mellom kettlebells, styrke og kondisjon, eller ren kondisjonstrening.

- I løpet av en økt løfter jeg veldig mang kilo, så kroppen trenger en viss restitusjonstid til neste økt.

- Hvis man skal bruke et ord som funksjonelt for å beskrive en treningsform, fyller kettlebells de aller fleste krav: Du trener utholdenhet, styrke, smidighet og balanse - alt ved hjelp av et enkelt verktøy.

- Uansett om du er nybegynner eller best i verden vil du alltid få masse tilbake for treningstiden du legger ned.

Skadefri av kettlebells

I følge Bård er skadefaktoren blant de som trener kettlebells lav.

- Men man må ikke trene for mye, for tidlig , for tungt, med for lite hvile. Da skjer negative ting, som med all annen trening.

- Noen får litt vondt i underarmen der kulen treffer ved cleans for eksempel, men det er mest av alt en teknisk greie, og ved bruk av litt gode wristbands er mye gjort fro å unngå dette.

- Selv startet jeg med kettlebells fordi jeg ikke kunne løpe pga akillesproblemer, og en dårlig skulder. Begge deler er helt friskmeldt nå.

Artikkelen Vant NM i kettlebells er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke