Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Bruk trening som motivasjon til å slutte å røyke.

Alle som røyker vet at det ikke er lurt, og at du vil få store helsegevinster av å slutte. Det er ikke så lett selv om du vet alt det, du må få et dytt for å slutte og motivasjon nok for å fortsette å være røykfri. Er du glad i å trene og gjerne vil få bedre utbytte av treningen din? Da bør du slutte å røyke! Trener du ikke nå, men ønsker å begynne, da kan treningen hjelpe deg å slutte. Kanskje dagen i dag er den dagen du skal bli røykfri?

Dopamin og trening

Hjernen har et eget lykkhormon som heter dopamin, nikotin frigjør dette lykkehormonet. Slutter du å røyke slutter også frigjøringen av dopamin. Kroppen din vil savne dette lykkehormonet. Trening frigjør også dopamin. Så når du slutter å røyke er det viktig at du erstatter røyken med trening. Det vil gi deg den samme følelsen som ved å røyke. Så sett opp daglig trening som en hjelp for å slutte å røyke. Dopamin frigis også når du har sex, bare så det er nevnt!

Vektøkning og røykeslutt

Nikotin øker forbrenningen, så for å unngå å legge på deg når du slutter bør du planlegge både måltidene og treningen. Hvis du trener regelmessig vil du kunne unngå vektøkning. Mange bruker vektøkning som en unnskyldning for å ikke slutte, men hvis du planlegger i forkant vil det ikke bli et problem. Husk at treningen frigir dopamin og du vil bli like glad av en treningstur som en røyk!

Rask helsegevinst av røykeslutt

Det vil kanskje motivere deg til å slutte når du vet hvor raskt kroppen forbedrer seg uten røyken. De første 3-4 dagene er de verste. Hold deg aktiv så går det lettere. I følge helsedirektoratet vil forbedringene av din helse starte allerede 24 timer etter siste røyk:

  • Etter 24 timer Nivået av karbonmonoksid og oksygen i blodet er normalisert. Risikoen for hjerteinfarkt synker.
  • Etter 48 timer Smaks- og luktesans bedres.
  • Etter 72 timer Lungekapasiteten øker.
  • Etter 2 uker–3 måneder Blodforsyningen bedres.

Søk hjelp

Det finnes mange som vil hjelpe deg å slutte med røyken. Den viktigste personene er deg selv og de rundt deg. Si fra til familie og venner at du skal slutte. Be legen din følge deg opp underveis, ta kontakt med andre som har sluttet.

Kurs for å slutte å røyke

Du bruker mange penger på å røyke hver dag, kanskje vil det lønne seg å investere i et kurs som hjelper deg å slutte. Du kan sjekke ut denne nettsiden:

http://easyway-norge.no/

Andre gir gratis hjelp på nett. Sjekk ut disse nettsidene:
www.roykeslutt.no
www.helsedirektoratet.no

Artikkelen Trening under røykeslutt er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke