Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Foreldre må ta ansvar for barnas aktivitetsnivå.

Er foreldrene engasjert i barnas aktiviteter og aktive sammen med dem, hjelper du barnet med å øke aktivitetsnivået. Hvordan gjør du det?

Er barn for lite aktive?

Dagens barn sitter nok mer enn foreldrene gjorde. TV, PC og skjermspill tar mye av tiden til mange barn og unge. Mange barn er nok for lite i aktivitet hvis vi ser på helsedirektoratets anbefaling for fysisk aktivitet hos barn og unge.

Helsedirektoratets anbefaling

Helsedirektoratets anbefaling om fysisk aktivitet for barn og unge sier: Barn og unge bør være fysisk aktive minimum 60 minutter av moderat eller høy intensitet hver dag. I anbefalingene har det i tillegg kommet en presisering om at barn og unge bor utføre aktivitet med høy intensitet minst tre ganger i uken, inkludert aktiviteter som gir økt muskelstyrke og styrker skjelettet.

1 time aktivitet hver dag

Det holder ikke å gå til skolen, moderat til høy intensitet betyr at hjerterytmen stiger og barnet blir varm. Det er nok mange som har styrt aktivitet på ettermiddagene, og barn har to timer gym i uken. Samtidig vet vi at hvis foreldrene er aktive sammen med barna og engasjerer seg i deres fritidsaktiviteter vil det hjelpe barnet til en mer aktiv hverdag.

Hvordan motivere til mer aktivitet?

Hvis barnet ikke liker organisert idrett, er det vi som foreldre som må gå foran som et godt eksempel. Ta barna med på joggetur, la dem sykle mens du løper. Sykle i skogen sammen med barnet, lær dem mestring allerede mens de er små. Lek med barnet, gjemsel, boksen går, sisten eller hopp på trampoline med dem.
Barn som er fysisk aktive vil få bedre motorikk og vil mestre andre ting lettere også.

Ut og opp i trærne

Det er en klisje, men det er sant, la barna klatre i trær, hoppe over bekker, klatre i fjellskrenter under trygge rammer. De må utfordres og lære gleden ved å mestre fysiske utfordringer. Forskning viser at aktive barn blir aktive ungdommer, som igjen blir aktive voksene. Er du inaktiv som voksen er sjansen stor for at du får inaktive barn. Så det er en motivasjon for foreldre å lære barna sine gleden av bevegelse ved å selv bevege seg.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke