Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

I en hektisk hverdag er det viktig å ta seg tid til å nyte.

Dagene våre gå med til å hente og levere barn, gå på jobb, lage mat, kjøre til treninger, spise riktig, trene selv, og være sosiale. Når var det sist du gjorde ingenting? Bare satt deg ned og nøt at tiden sto stille litt? Det er viktig å gi deg selv noen pusterom i alt som skal, må og bør.

En egentid der det ikke skal skje noenting. Men hvordan skal du klare det? Her gir vi deg tre tips for å få en morsommere, roligere og bedre hverdag.

Slakk litt på kravene

Vi stiller høye krav til oss selv, det vi leverer og hvordan vi fremstår. Vi ønsker å fremstå så perfekt som mulig, en som klarer alt.Hvis du klarer å slakke litt på kravene til deg selv, er det lettere å bli fornøyd med det du presterer, og det blir mer tid til å nyte. Prøv å droppe en treningsøkt for isteden gå en rolig tur og observere ting rundt deg. Det kalles Mindfullness.

Mindfullness i en travel hverdag

Har du ikke tid til å ikke gjøre noenting i hverdagen din, da må du lære deg å ta deg tid. Eller prøve å omorganisere noenting så du får litt tid til deg selv. Bruk de små pusterommene du har, når du lager mat er det lett å bruke mindfullnessteknikker. Konsentrer deg om å røre i sausen, steng alt annet ute. Kutt grønnsaker og vær oppmerksom på hva du gjør. Kanskje dette kan være en begynnelse på å roe ned og nyte hverdagen litt mer.

Vær litt gal, gjør noe du ikke forventer av deg selv

Å nyte er også å ha det gøy. Er dagene forutsigbare? Gjør du det samme hver dag? Prøv å gjøre noe du aldri ville tenkt at du kunne gjort. Ta et glass vin til lunsj, hopp i havet med klær på, spis smågodt på en onsdag, dropp middagen til fordel for en stor is. Vær litt sprø, se hvor morsomt det er når du overrasker deg selv. Og verden går nok ikke under selv om du ikke gjør det verden og du selv forventer av deg. Og det blir et morsommere sted å være.

Og sist men ikke minst NYT

Prøv å nyte dagen din, gjør noe hver dag som du virkelig liker. Gå på en fjelltopp og se på utsikten uten å tenke på hva du skal gjøre etterpå, spis en stor softis og kos deg med hver bit, les to kapitler av en bok uten å ta telefonen, sett deg godt til rette i sofaen og se på favorittserien din.

Og dette skal du gjøre uten et snev av dårlig samvittighet for alt du burde gjort istedenfor. Dårlig samvittighet fører ikke noe godt med seg. Nyt med god samvittighet og bli et lykkeligere menneske.

Artikkelen Ta deg tid til å nyte er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke