Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Kanskje du bør prøve øyegymnastikk?

 De fleste mennesker sitter mye foran PC, både på jobb og i fritiden. Hvis du sitter flere timer foran en skjerm merker du kanskje at du blir sliten i øynene og i hodet. Øynene trenger pause av og til og litt bevegelse så musklene bak øye blir avspent igjen. Prøv å ta en pause nå og gjør disse øvelsene.

Hvordan utføre øyetrening?

Begynn først med å lukke øynene i noen sekunder, åpne øynene rolig og se opp i taket, uten å flytte på hodet. Se ned mot gulvet og gjenta øvelsen rolig 5 ganger.
Så lukker du øynene i noen sekunder igjen. Se deretter så langt til siden du klarer fortsatt med hodet i rett stilling og se mot andre siden. Gjenta dette også rolig 5 ganger.
Lukk øynene igjen. Knip igjen øyelokket, og slapp av. Gjør dette også 5 ganger. Hvis du fortsatt er sliten i øynene kan du gjenta fra begynnelsen 3 ganger.

Hvor ofte bør du ta pause fra skjermen?

Det er lurt å ta en pause en gang i timen, la øynene få slappe av og se gjerne noen minutter ut av vinduet etter du har gjort øyetreningen.
Har du mye hodepine og smertet bak øynene kan det hende du bør ta en tur til optiker, men prøv først med noen dagers øyetrening og se om det hjelper. Musklene bak øyet er som alle andre muskler i kroppen, de stivner ved ensidig bevegelse. Ved å bevisst trene øyemuskulaturen vil du kanskje redusere smerter og stivhet.

Husk det når vinteren kommer, og du går fra skjerm til skjem hele dagen!

Artikkelen Sliten i øynene? er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke