Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Surrer du rundt på trening?

Veldig mange har store planer og ønsker for treningsrutinene sine når det nærmer seg høsten, og det vi ønsker oss aller mest er synlige resultater! Likevel er det mange som ender opp med lite effektive økter, og mye dødtid på trening.

Med store tanker om hvor mange økter i uka vi skal gjennomføre, hvor langt vi skal løpe, og hvor sterke vi skal bli kan mange bli overrasket over hva som kreves av oss. For mange tenker ikke gjennom selve økten vi står ovenfor, og det å skulle gjennomføre øvelsene blir kanskje vanskelig.

Dårlig planlegging gir ofte surrete økter.
Selv om vi vet at dagens økt er styrketrening, blir mange rett og slett overveldet over å skulle finne på øvelser, og i tillegg presse seg selv gjennom en treningsøkt. Det som skulle bli en supereffektiv og motiverende økt blir heller en stund med surring rundt utstyret i studio, eller et halvhjertet forsøk på trening med hjemmetreningsutstyret. Rett og slett fordi vi ikke har tenkt gjennom og planlagt hva vi skal trene akkurat denne økten.

Har man lang treningserfaring kan økter på sparket bli enklere, men uansett hvor mye du har trent før blir planlegging viktig.

Klarer vi ikke å planlegge, eller kanskje vi ikke gidder, vil ofte øvelsene og aktiviteten bli en repetisjon av det vi pleier å trene, pluss en del tid som går med på å virre rundt i håp om å finne på noe nytt.

Litt er vel bedre enn ingenting?

Selvfølgelig er all aktivitet bedre enn å ligge strakt ut på sofaen, men om vi ønsker oss spesifikke treningsresultater må vi også legge planer for spesifikk trening.

Det hjelper ikke å kjøre noen halve serier med en øvelse sidemannen gjør, eller løpe intervaller med lav intensitet. Vil vi ha resultater av tiden vi legger inn i treningen vår, bør vi også gidde å bruke noen minutter på å legge en plan over øktene før vi setter i gang.

Har du et treningsprogram er det supert å tenke gjennom hva du skal gjøre bedre enn forrige økt før du begynner. Husk at kroppen trenger både variasjon og utfordringer for å bli bedre!

Enkel planlegging

Det handler om å legge en plan for treningsøkten som venter, ikke nødvendigvis å fylle ut lange skjemaer i en treningsdagbok vi alltid glemmer å bruke.

Sett deg ned, eller stå, og skriv ned hovedmålet for økten. Skriv deretter ned hvilke øvelser du skal gjennomføre med tanke på treningsplanen din ellers. Husker du detaljer som motstand, repetisjoner, serier, tid, hastighet, puls osv i hodet kan det være greit å skrive ned de viktigste tallene for å ikke glemme noe viktig underveis.

Prøv å legge opp økten med det som er viktigst først, og tenk gjennom hvorfor du velger slik som du gjør. Har vi tenkt gjennom øktplanen blir det mye enklere å både starte og gjennomføre en økt med mest mulig effektivitet og minst mulig dødtid.

Gjør det til en vane!

Å planlegge treningen, både øktene, ukene og periodene fremover er et smart tips til deg som ønsker både kontinuitet og treningsresultater. Det er enklere å faktisk gjennomføre treningsøktene om du har gjort de til dine egne på forhånd. Gode vaner er gull verdt, og er absolutt verdt å bruke tid på å etablere!

Å utfordre kroppen er viktig uansett plan, og det er her mange sliter når planen er fraværende. Uten mål og mening for økten er det enkelt å ikke ta i så mye man har potensiale til, og blir dette en vane er det ikke rart at treningshøsten blir lang.

Tenker du gjennom treningsøktene før du varmer opp?

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke