Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Et øde fiskevann er god trening, spenning og terapi.

Har du et mål er det lettere å komme seg på tur, om målet er et øde fiskevann blir det ofte langt å gå. Med på kjøpet får du treningen, naturopplevelsen og stillheten.

I Norge er det fisk overalt!

Uansett hvor du bor i Norge er det fisk. Det er enten i ørretvann, elver, skogsvann, fjord eller kyst! Det kan være svært enkelt å fiske, det mest populære fisket i dag er med mark og dupp i små elver og vann. Det er en fiskemåte som ikke har forandret seg stort på flere tusen år.

Veldig enkelt utstyr i bekker og vann

Du kan bruke en lang bambusstang eller en billig kastestang fra biltema. Bruk en dupp, en splitthagel ca 10 cm fra en spiss krok som er liten nok til den fisken som finnes i vannet. Marken er levende og kan kjøpes i mange sportsbutikker om du ikke vil grave etter dem selv. Smyg deg til vannet og prøv å få marken til å henge i vannet like over bunnen. Dette er en fiskemåte som passer for hele familien!

Sluk og spinnerfiske er også populært. Her må du ha en kastestang og det krever litt mere teknikk og aktivitet fra fiskeren. Fluefiske er mer avansert, og krever kunnskap og trening.

Går du etter kystfisk eller større elver og vann bør du ha kraftigere og bedre utstyr.

Hvor skal man gå?

Går du langt er sjansen for at du er helt alene nokså stor, selv i Oslomarka! Det å ha naturen for seg selv er en egen følelse!

Inatur.no har oversikt over de fleste innlandsfiskeområder. Her får du informasjon om type fisk, hvor det er lov å fiske og du kan også ofte kjøpe fiskekort over nettet. Studer kartet og finn deg en tur med passelig avstand. Kanskje kan du sykle et stykke for så gå resten? For virkelig få en helhetlig opplevelse så ta med telt og primus og stek fisken til middag! Husk bålforbudet 15 april til 15 september.

Turistkontorene og de fleste sportbutikker kan fortelle deg mere om fisket der du er, og få kjøpt fiskekort!

Artikkelen Fiske som mosjon er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke