Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Fem tips som får deg i gang!

Mangler du motivasjon til å komme i gang med løpingen eller sliter du med å holde motivasjonen oppe etter noen uker med trening? Det er ikke unormalt. Det gjelder å finne noe som gjør at du finner eller klarer å opprettholde motivasjonen til å fortsette løpetreningen.

Høst og -vintersesong er ofte perioder der motivasjonen kan svikte litt. Unnskyldningene blir mange; det blir mørkere, kaldt og i tillegg starter mange nye programmer, som vi gjerne skulle sett, på tv.

Synes du dørstokkmila blir ekstra lang bør du ta en titt på motivasjonstipsene nedenfor. Du kommer garantert til å føle deg så mye bedre, få mer overskudd og energi. Det er sjeldent eller aldri at man angrer på en treningsøkt, så hva venter du på? Knytt på deg joggeskoene og kom deg ut!

Fem tips som holder motivasjon på topp

  1. Tenk positivt!Det er helt klart at det ligger noe i "Tankenes kraft", hvis du sitter å vurderer om du skal eller ikke skal trene, så må du ikke, for deg selv, ramse opp alle negative tanker og følelser rundt det å trene (jeg orker ikke, det blir slitsomt, også må jeg skifte OG dusje igjen etterpå, jeg har vel egentlig ikke tid, jeg burde henge opp klesvasken...) Du må snu på tankegangen din. Tenk og fokuser på følelsen du kommer til å ha når du står i dusjen etter løpeturen. Tenk på den mestringsfølelsen du får av å faktisk komme deg ut. Tenk på hvor bra du kommer til å føle deg. Klesvasken kommer til å gå som en drøm etterpå fordi du er rusa på endorfiner, løpsglede og mestring.
  2. Vær realistisk. Ikke sett for høye krav til deg selv. Den største feilen mange supermosjonister og andre treningsentusiaster gjør er at de trener for hardt, for ofte. Du må la kroppen få restituere godt nok. Ta utgangspunkt i deg selv og tren deretter.
  3. Planlegg. I en hektisk hverdag så kan det være lurt at du setter av treningen i ukeplanleggeren. Da er det mye enklere å gjennomføre. Se på terningen som en ekstrajobb. Dette er noe du må gjøre. I starten kan det være hardt, men klarer du å gjennomføre gang etter gang vil du etter hvert merke at det går så mye lettere.
  4. Gjør avtaler med andre! Bindene avtale med en treningskompis kan være lurt. Da drar dere hverandre. Er det en gang partneren ikke kan så gjennomfører den andre uansett.
  5. Legg treningstøyet klart. Da er du et steg nærmere økta. Alt ligger til rette for at du skal komme deg ut. Sett av 2-3 faste dager i uken der du skal trene! Varier godt og finn noe du liker å gjøre. Last ned god musikk du kan ha på øra, knytt på deg skoene og kom deg ut.

I tillegg til mer overskudd og energi får du mange positive helsegevinster av å komme i gang med trening. Dette burde være god motivasjon i seg selv. Det vil bli hardt og perioder du tenker at du ikke orker, men vær disiplinert og hold deg til treningsplanen.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke