Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er viktig å kunne hvile skikkelig.

Å klare å roe deg selv ned og gi deg selv 15 minutter avspenning er sykdomsforebyggende. I en hverdag full av krav og gjøremål kan det føles vanskelig å finne roen. Kroppen vår kommer i alarmberedskap for den tror det er fare på ferde. Det fører til stresssymptomer og kan i verste fall gjøre oss syke.

Det finnes mange måter å avspenne på, men du skal i dag få tre trinn som fremmer en god avspenning.

  1. Legg deg på en sofa eller på en matte på gulvet. Kjenn at du ligger behagelig og konsentrere deg om pusten din, pust i langsomme dype drag. Når du puster rolig vil det aktivere det parasympatiske nervesystemet som er med på å roe deg ned. Ligg gjerne sånn med konsentrasjon rundt pusten i noen minutter så forsterker du effekten.
  2. Så flytter du oppmerksomheten til hjertet ditt. Prøv å se for deg at du puster gjennom hjertet og at det er hjertet som bestemmer pustingen din.
  3. Til slutt prøver du å legge merke til hvor avspent du er. La tankene dine føre deg til et sted du liker, en person du er spesielt glad i eller et minne som er godt å tenke på. Legg merke til at dette gir det en følelse av harmoni og velvære. Dette vil være en fin måte å motvirke stress.

Dette kan ta så lang tid du vil, men hjelper allerede etter kort tid. Ca 10 minutter et par ganger i uken er til stor hjelp.

Sovner du er det et tegn på at du trenger å sove, ellers er det greit å prøve å holde deg våken mens du går gjennom prosessen, da får du best utbytte av det. Men bruk det gjerne om kvelden når du skal sove også.

Kilde: Psykologi, mennesket i utvikling. Forfattere: Peik Gjersund og Roar Huseby
Artikkelen Tre trinn til avspenning er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke