Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Enkle tips til å ta vare på kroppen likevel. 

Førjulstiden er hektisk for alle, med alle ting som skal gjøres til daglig, planlegge jul, gaver, mat, juleavslutninger på skole og fritidsaktiviteter og kanskje et par julebord på toppen av det hele gjør førjulstiden til en treningsøkt i seg selv.

Har du likevel lyst til å føle du har gjort noe for deg sev og din helse gir jeg deg et par tips du kan gjøre i farta!

Holdningsøvelser kan gjøres hvor som helst

Mange holdningsøvelser kan gjøres mens du sitter og gjør andre ting. Prøv å sitt rett på stolen og trekk skuldrene sammen. Pass på at du holder skuldrene nede mens du trekker sammen.

Hvis du har plass kan du strekke brystmuskulaturen ved å samle hendene bak ryggen og strekke armene mens du trekker skuldrene sammen.

Det vikrtigste du kan gjøre er å være bevisst på holdningen din hele dagen, sitt, stå og gå oppreist, unngå å lute deg frem, du kommer ikke fortere frem selv om du skyver hodet frem.

Les om bryststrekk HER

Ta en liten "time out"

Prøver du å være effektiv men føler du har for mye i hodet så alt går i surr? Eller er du så sliten at du ikke klarer å tenke klart? Uansett er det i alles hverdag fornuftig å ta en liten pause fra alt. Prøv å sette deg alene i noen minutter og tøm hodet. Fokuser på å puste rolig og dypt. Det hjelper med 3 minutter i ro og konsentrasjon.

Les mer om Mindfullness HER

Tren bekkenbunn mens du sitter i møte eller på skoleavslutning

Det som er så fint er at bekkenbunnstrening kan du gjøre hvor som helst uten at noen oppdager det. Dette er innvendig muskulatur som bare du merker at du strammer. Har du gjort bekkenbunnsøvelser i løpet av dagen kan du absolutt kalle det en treningsøkt!

Les mer om bekkenbunnsøvelser HER

Strekk skuldre og nakke

Ved å strekke nakken og skuldrene vil du kjenne at mye stress og spenninger slipper. Prøv å legg inn noen strekkøvelser før du går fra jobb, eller mens du ser på barna danse og synge på skoleavslutning. Det er like viktig å gi kroppen litt ro og restitusjon som å trene styrke.

La førjulstiden bli en tid uten dårlig samvittighet for treningen du ikke rekker, bruk noen av disse tipsene i løpet av dagen og dagen din vil bli hyggeligere og mer stressfri!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke