Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Senk skuldrene og pust.

Er du blant dem som får skuldrene opp under ørene allerede før desember har startet. Bare tanken på julen gjør deg stresset, og kosen forsvinner i alt du skal og bør og må?

Noen enkle råd kan gjøre hele forskjellen, selv om du ikke har begynt å tenke på gavene enda.

Mindfull førjulstid

Prøv å ta en ting av gangen, og dropp alle andre tanker når du er opptatt med en ting. Hvis du baker med barna dine, eller tar en kaffe med en venninne vil du ha det mye hyggeligere hvis du faktisk er tilstede i det du gjør, enn å tenke på alt du skal gjøre fremover.

Strukturer tankene

Det første du bør gjøre er å lage litt struktur i tankene dine. Skriv ned alle ting som må gjøres før jul. Sett av litt tid til denne prosessen. Hvem skal ha gaver, og hva skal du kjøpe. Ikke bli stresset med tanken på å handle, det blir en koselig runde. Hva vil du egentlig gjøre, prioriter det som gir deg glede og energi.

Kutt ned på det du ikke må

Dropp storrengjøring, det er ikke nødvendig for at julen skal bli bra. Senk kravene du har satt deg, det blir jul likevel. Kanskje det blir enda bedre hvis du faktisk klarer å være tilstede uten å stresse? Dette er tiden da du skal kose deg litt ekstra, ikke la dårlig tid ødelegge. Dropp dårlig samvittighet og rydd plass til det som er viktig for deg.

La førjulstiden være en tid for tilstedeværelse

Øvelse gjør mester og desember en perfekt måned å øve deg på mindfullness. Det er så mye som skjer på jobb, hjemme og i selskaper. Nå kan du øve deg på å være tilstede i alle samtalene du har. Klarer du å konsentrere deg om bare det du snakker med en annen om? Da vil du ha det så mye hyggeligere, og samtalepartneren din vil få en veldig positiv opplevelse av deg.

Klarer du holde roen, er du langt på vei

Når tiden ikke strekker til er det lett å føle seg stresset. Stress er ikke en konstruktiv måte å løse problemene på. Sett deg ett i stolen og ta en tre minutters meditasjon før du lar stresset overmanne deg!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke