Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

7 tips som øker motivasjonen til å trene

Selv om sommerferien nærmer seg, bør du prøve å motivere deg selv til å fortsette treningen også i sommer.

Ved å opprettholde aktivitetsrutinene også på sommeren, vil du unngå dørstokkmila når de kalde og mørke høstkveldene melder sin ankomst.

Og så slipper du å begynne helt på nytt igjen etter ferien når det kommer til kondisjon, styrke og vekt.

Slik blir du mer motivert for å trene:

  1. Før du rekker å sette deg i sofaen så ta på deg treningstøyet rett etter jobb. Har du treningstøyet på blir det nemlig litt enklere å komme seg ut døra etter middag og andre huslige sysler.
  2. Tren mens sola skinner! Nå som sommeren er her og solen er på himmelen til sent på kveld er det ingenting bedre enn å komme seg ut i frisk luft.Hva med en tur i sterk sol midt på dagen, eller en kveldstur ved solnedgang? Dette er tid du kan koble ut tankene fra hverdagens stress og virkelig kjenne etter hvor godt det er å bruke kroppen fysisk og stresse ned.
  3. Vær aktiv med dine venner. Å gjøre avtale med venner er et veldig lurt. Da er det nemlig vanskeligere å snike seg unna. Prøv å finn noen tidspunkter i uken som passer for fysisk aktivitet/trening.
  4. Konkurrer med hverandre. Lag en aktivitetskalender hjemme med familien eller sammen med venner, der dere holder styr på og blir belønnet for et visst antall ganger dere har gjort noe som er minst middels anstrengende og i minst 30 minutter. Dette kan være en fin måte å få familien til å bli mer aktiv. Det blir kanskje lettere å sykle eller gå til jobb/skole hvis du får ett kryss for det og etter x antall ganger en belønning. Verdt å teste ut!
  5. Planlegg! Planlegging er nøkkelordet i en travel hverdag. Sørg for at du setter av tid til aktivitet i din kalender og prioriter minst en halvtime fysisk aktivitet om dagen. Det har alle tid til!
  6. Fokuser alltid på det positive ved å være fysisk aktiv/trene. I stedet for å tenke at det er et slit å komme seg ut så tenk heller på alle fordelene ved å være i aktivitet. Både de helsemessige gevinstene og at du vil kjenne deg mye bedre etterpå.
  7. Variasjon er viktig for å ikke bli lei. Sørg for at du varierer mellom ulike måter du kan være i aktivitet på. Varier gjerne også i intensitet. Noen dager med lav-middels, mens du andre dager har høyere intensitet.
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke