Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Nesten halvparten av oss ønsker seg en reise eller opplevelse til jul.

I en spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjort for Fagbladet Elektronikkbransjen svarer 43 prosent at dette er julegaven de aller mest kunne tenke seg. Likevel har mange av oss en tendens til å tenke at kun harde store pakker er det vi må kjøpe.

I en hverdag der tingene fort kan eie oss, og ikke omvendt, søker mange opplevelser isteden for flere ting.  Flere eiendeler gjør ofte at vi må jobbe mer for å betale for det vi kjøper. Er det egentlig verdt det?

Kjøp en opplevelse

Ønsker du å gi en gave som virkelig betyr noe, kan du altså gi bort en opplevelse eller en reise til de du er glad i. Kanskje kan du også inkluderer deg selv i denne gaven. 

Hva med for eksempel en tur til fantastiske Lofoten der dere kan oppleve Norge på sitt aller vakreste. Her kan dere gå på klatrekurs, få guiding i fjellene, leie kajakk, storhavsfiske, stisykle eller bare chille på brygga i Henningsvær.

Eller reis ennå lengre nord til Varanger. Der dere kan sykle fra Ishavet til Finnlands høyeste fjell Halti. På veien kan dere ha et adrenalinstopp med å hoppe strikkhopp fra Gorsa bru. Naturen her er så enromt storslått at det ikke kan beskrives med ord. Det må oppleves!

Stisykling og toppturer på ski

Stisykling er en av Norges mest økende aktiviteter. Her er det et hav av muligheter for fine opplevelser både for de som har syklet mye fra før, og for de som er helt ferske stisyklister.

Et kurs enten på stisykling eller utforsykling er en investering som gir deg en bratt læringskurve samtidig som det er utrolig gøy! Det finnes også guiding på flotte stier i fantastisk natur som Hemsedal, Stryn og Romsdal 

Canvas har blitt et begrep med vakker stisykling på Telemarske sva og overnatting langt inne fjellet. For de mer uerfarne, kan et kurs i stisykling gi en skikkelig kickstart og smaken på mer.

Det samme gjelder også for toppturer på ski som siste årene har blitt en folkesport! En unik turopplevelse i utilgjengelige fjell med masse deilig urørt snø. Her kan du velge guiding, skredkurs, brattkjøringskurs og egne jentekurs. Mulighetene er mange over hele landet!

Skredkurs er noe man absolutt burde gi i gave til noen man er glad i. Samtidig som antall skiløpere i bratt terreng stiger, øker dessverre ikke kompetansen om skredfaren i samme skala.

Bruk nærområdet ditt

Opplevelsene du gir bort trenger ikke være så dyre. I hvert fall ikke hvis du bruker nærområdet. Mange bor for eksempel i nærheten av Nordmarka, som byr på fantastisk mange opplevelser.

Alt fra lange skiturer inn til diverse øde hytter, skøyteturer, klatring og padleturer fra nord til sør. Det finnes utrolig mange hytter her. Sjekk ut hvor mange som har booket senger på forhånd, og bestill en villmarksopplevelse med venner eller kjæreste.

Eller hva med en lavvotur, med mye mat, godt drikke, reinskinn og mye ved. Mer romantisk julegave skal man lete lenge etter!

Rafting, tandemhopp, familietur til klatreparken, alpintkurs, overnatting i tretoppene, eller dykkerkurs, er eksempler på andre opplevelser du kan gi bort. Norge har alle muligheter, og det trenger ikke koste mye bare inspirasjonen og kreativiteten er på plass

Reis til utlandet

For de som ønsker seg lengre bort, er en vår- eller høsttur til Mallorca en uforglemmelig opplevelse. Her kan dere sykle i flotte fjell på landeveissykkel, eller gå fine fotturer på 2-5 timers lengde. Gode sykler kan du leie stort sett overalt. 

En januartur til Tenerife med stisykkel, og et besøk på Teide 3800moh er også en unik opplevelse der dere går på topptur i snø, for så å sole dere på stranden etterpå. Her trengs noe planlegging da toppen må bookes på forhånd fordi Spanske myndigheter ønsker kontroll på hvor mange som drar opp på fjellet. Men dette kan enkelt gjøres på nett. 

Kjøp en trener til en du bryr deg ekstra om

Personlig Trening er ofte en god investering for de som ikke kommer i gang, de som trenger ny inspirasjon eller vill ha rask fremgang. Så hva med å kjøpe PT timer til en av dine nærmeste?

Av en god PT vil du både få motivasjon, ny kompetanse og du blir trent hardt. Du bør også forvente å jobbe med kostholdet ditt og få oppgaver/trenings plan mellom avtalene. De fleste treningssenter har Personlige trenere, sjekk ut!

La deg inspirere 

Trenger du eller dine mer inspirasjon, kan du bruket nettet, eller lese bøker og blader som «Barn på tur, Norske perler, og UTE magasinet. Sjekk ut lenkene nedenfor, og bruk jula sammen til å planlegge neste tur!

Friluftsbøker og abbonent:  http://www.ffshop.no

Stiguiding og toppturguiding, skred og toppturkurs på ski, frikjøring på ski i Nordmøre/Romsdalen/Sunnmøre www.tommymultisport.no

Bo på spesielle Villa Vengetind i Isfjorden, Romsdal. Book gjerne Stiguiding eller toppturkurs : http://www.villavengetind.no/no

Teknikkurs i langrenn:  http://www.skikurs.no/

Guding i lofoten: http://www.alpineguides.no

Guiding og skredkurs i Lyngen:  http://www.msmg.org/

Guiding skredkurs, klatring m.m:  http://www.breogfjell.no

Klatring m.m:  http://www.norgesguidene.no/

Båt, spa og ski guiding i Nord Norge:  http://www.vulkana.no/

Ishavet til Halti:  http://www.varanger.com

Klatrekurs m.m i Lofoten:  http://www.nordnorskklatreskole.no

Tretopphytter: http://tretopphytter.no

Kitekurs: http://sideshore.no/kitekurs

Hytter i Nordmarka:  http://www.dntoslo.no/index.php?fo_id=2924

Fallskjermkurs m.m:  www.hoppfallskjerm.no

Rafting i Sjoa: www.gorafting.no

Klatreparken: www.aktivitetspark.no

Sykling og overnatting i Telemark:  www.canvashotel.no

Villmarkscamp og ulv på nært hold:  http://gooddog.no/gooddog-camps/wolfcamp/

Teide: http://www.excursionesentenerife.com/excursionalteide.html

Guiding og stisykkelleie på Tenerife: http://www.mtb-active.com

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke