Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Ønsk deg sunnhet og velvære til jul!

Vet du ikke helt hva du ønsker deg eller skal gi bort til dine nærmeste til jul? Hva med  noe som kan gjøre det enklere, deiligere, morsommere og mer motiverende å leve sunt?

Her er våre tips til sunne og deilige julegaver:

1. Kaffe og kaffemaskiner

Hvis du noen gang har vært i tvil: Kaffe er sunt! Og når det i tillegg er godt, hyggelig, og noe som kan få deg både til å våkne opp, prestere bedre, ja kanskje til og med bli litt blidere, så må jo dette være den perfekte julegave både til deg selv og andre.

Den enkleste kaffegaven er en pose skikkelig god kaffe, men den optimale kaffegaven er en aeropress og/eller en tilhørende kaffekvern. Med aeropress lager du verdens beste kaffe på 1-2-3, og har du en kaffekvern i tillegg, kan du sørge for nymalt kaffe hver dag! Eller hva med å kjøpe en skikkelig fin kaffetrakter. Et annet kaffetips er å kjøpe en fin termokopp slik at kaffen kan tas med overalt.

Dette visste du ikke om kaffe!

2. Te for øyne og gane

Te er den perfekte julegave fordi her kan du få gaver i alle prisklasser. De fleste kjenner til Pukka, gode teer i et stort utvalg farger og smaker. Vil du avansere, kan du gå for tesorter som Kusme tea og Palais des thes som har et stort utvalg te i eksklusive bokser og krukker. Skal du kjøpe en skikkelig fin gave, kan du i tillegg kjøpe en tekopp eller en fin vannkoker.

Derfor bør du drikke te

3. Mini smoothieblender

Smoothie er en super måte å få i seg massevis av bær, som jo uten tvil er sunt. Etterhvert har det kommet en hel rekke ”smoothie for en” maskiner; som denne smoothie twisteren, som gjør det morsommere, enklere og mindre grisete å lage smoothie.

Konseptet er at du tar det du ønsker av bær, juice osv ned i en flaske, skrur på et lokk med innvendig kniver, og fester deretter flasken på den lille maskinen slik at innholdet i flasken kuttes og røres rundt. Ta av flasken, skru på et annet lokk, og vips har du en flaske med smoothie som du kan nyte der og da, eller ta med deg hvor som  helst.

Smoothie til frokost for deg som ikke er så sulten på morgen.

4. Juicemaskin

De aller fleste av oss spiser for lite frukt og grønt. Hvis du kjenner deg igjen i dette, så er kanskje en juicemaskin det som skal til for at 2016 blir et år med mer frukt og grønt på menyen. Vi mener ikke at du skal hoppe på en juicekur og kun hive innpå med juice, men lager du ferskpresset juice et par ganger i uken eller mer, så har du faktisk gjort mye for helsa. Det som er fint med å juice, er at du kan bruke sunne grønnsaker som rødbeter, ingefær og gulrot som du kanskje ikke spiser så mye av ellers. Vil du avansere, kan du kjøpe en slowjuicer som gjør at du får presset ut maksimalt av juice fra frukt og grønnsakene.

Hvor sunt er det egentlig å juice?

5. Tights og andre treningsklær

Sunnhet handler ikke bare om mat, men også om trening. Vi har alle forskjellige ting som motiverer oss til å trene, men for mange hjelper det å ha litt fine og funksjonelle treningsklær, kule tights for eksempel. Her er det massevis å velge mellom både i sportsbutikkene og på nett. Sjekk for eksempel ut x-life, Sportamore, Getinspired og superkule amerikanske Public myth. På flere av disse nettstedene får du også kjøpt treningsstrikker og annet utstyr som gjør at du kan få en skikkelig bra treningsøkt hvor som helst.

6. Spa og velvære

Den optimale julegaven er ikke alltid en ting, men en opplevelse. For eksempel en natt eller to på Spa hotell som Kragerø resort, Son spa, eller hva med å teste ut et av alle de Spa hotellene som finnes i Sverige. På mange av hotellene tilbyr de pakkeløsninger med en relativt grei pris, og noen av pakkene inkluderer ikke bare spa, men også trening.Vi arrangerer for eksempel en Trening- og velværehelg på Kragerø Resort 2-4 februar 2018 og Spa- og Treningshelg på Son Spa den 21.-23. september. Dette er helger som virkelig gir påfyll, en herlig kombinasjon av trening, spa, og velvære. Perfekt julegave til deg selv eller noen du er glad i!

7. Fint og funksjonelt ullundertøy

Skikkelig ullundertøy er et must for et aktivt vinterhalvår. Mye av ulltrøyene som finnes i dag, er så fine at de godt kan brukes som vanlige gensere også. Hvis du er glad i å kle deg varmt, anbefaler vi ikke bare ulltrøye og ullongs, men også underbukse og bh laget av ull. Fint ullundertøy finner du i de fleste sportsbutikker som Anton Sport og G-sport, og også på nettbutikker som x-life og Kari Traa.

8. Deilig massasje

Det koster ofte litt penger, og nettopp derfor er det mange som ikke tar seg råd til en skikkelig massasje. Men hva med å ønske seg det til jul? Eller enda bedre; ta med deg en venn eller to, dropp julegaver til hverandre og dra heller på massasje sammen. Det finnes mange bra steder for massasje, men vår klare favoritt i Oslo er Dai Kai i Arbinsgate i Oslo. Her kan du bestille massasje for hele kroppen, eller bare for hode og nakke, ansikt eller føtter. Velg om du vil ha massasje i eget rom, eller sammen med en du kjenner. 

9. Vinterpiggsko

Vinteren er ikke alltid full av snø. Både på høsten, vinteren og tidlig vår, kan det være glatt og isete både på veier og i skogen. Har du noen skikkelige piggsko kan du likevel komme deg ut på både gå- og joggetur. Som med andre joggesko er det viktig at du kommer frem til en sko som passer din fot. Ta deg gjerne en tur til Løplabbet for tips og råd. 

Du finner også vinterpiggsko i de fleste andre sportsbutikker, og nettbutikker som selger treningsklær og treningssko.

10. Inspirerende kokebøker

De fleste av oss har et visst antall middagsretter som vi rullerer på, og skulle gjerne vært litt mer kreative innen matveien. Hvis du kjenner deg igjen i dette, kan en fin kokebok være tingen å ønske seg til jul. Det finnes masse bra kokebøker i butikkene, men en som bør nevnes er kokebøkene til Aicha Bouhlou, Aichas kjøkken og Den grønne maten

Bøkene til Trine Sandberg som driver Trines matblogg, fortjener også en plass på kjøkkenbenken. Vi må også slå et slag for boken Karlas kjøkken som er et unikt kokebokprosjekt. I boken har 11 av Karlas nære venner og kolleger – et knippe av noen av de mest spennende kokkene i Norge i dag – gått sammen om å lage sine favoritter blant Karlas hverdagsretter. Karla døde av kreft bare 29 år gammel, men hadde allerede rukket å bli en høyt respektert kokk.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke