Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Planlegging er nøkkelen til en sunn hverdag!

Mange av oss går rundt med dårlig samvittighet når det gjelder mat og mosjon. Vi ønsker å spise og leve sunt, men har likevel en livsstil som med relativt enkle grep kunne vært langt sunnere. Vi vil, men vi får det liksom ikke helt til. Dagene blir ofte litt for korte, og måltider og matlaging blir fort nedprioritert. Det samme gjelder trening. Det er altfor lett å velge bort treningen fremfor andre ”viktigere” gjøremål.

Travle barneforeldre

Mange barneforeldre har en hektisk hverdag der de stresser mellom jobb, henting og bringing til barnehage, skole eller fritidsaktiviteter, matinnkjøp og matlaging. En slik hverdag kan fort gå utover sunnhet og helse. Vi stresser innom butikken på vei hjem fra jobb, putter kanskje i oss en bolle eller sjokolade i forbifarten fordi vi er så sultne at vi ikke klarer å vente til middag, og når vi endelig kommer hjem blir det fort kjappe middagsløsninger som ikke alltid er like sunne. Trening rekker vi ikke engang å tenke på.

Planlegg

Det er ikke gjort på en dag å forandre vaner, det krever både tid og tanker å komme inn i en ny livsstil. Hvis du virkelig har lyst til å spise sunnere, komme i bedre form og/eller gå ned noen kilo i vekt, er du nødt til å prioritere litt annerledes i hverdagen.

Veldig mye handler om planlegging. Det gjelder ikke minst matinnkjøp og hva man skal ha til middag.

Et tips er å sette seg ned en til to ganger i uken og planlegge resten av ukas middager. Da slipper du å gå i butikken hver dag. Det er dessuten mye lettere å finne på sunne gode middager når du sitter i fred og ro hjemme, enn når du står i butikken med lavt blodsukker og dårlig tid på vei hjem fra jobb. En annen fordel med å planlegge middager for flere dager av gangen, er at hele familien kan være med på å bestemme.

Deg selv i fokus

Hvis du alltid lar jobb, familie og andres behov gå foran dine egne, blir du antakelig så tappet for energi at du ikke har overskudd til å gjøre noe med dine egne mat- og treningsvaner. Skal du endre livsstil er det derfor viktig at du begynner å sette deg selv og dine behov litt høyere på prioriteringslisten. Ta deg tid til trening selv om du har barn. Ingen barn har vondt av foreldre som er borte en time eller to for å trene. Tvert imot vil en treningsøkt gi deg ekstra overskudd og humør som er til glede både for deg selv og alle rundt deg.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke