Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

La juleferien fylle deg med overskudd.

Nå som det nærmer seg jul er det mye vi skal rekke. Det er julebord, gavehandling og vasking av hus som står på timeplanen til de fleste i tillegg til de vanlige gjøremålene. Dette kan gjøre dagene ekstra stressende. Her får du noen tips til hvordan du kan få ned stressnivået.

Hopp ikke over treningen?

Det kan være fristende å kutte ut treningen i julen, men vær klar over at trening er en av de beste metodene for å få bort spenning fra kroppen. Trening gir deg overskudd og godt humør, og ofte også tid for deg selv. Alle disse tingene er minst like viktig i julen som ellers. Jo mer du beveger deg, jo mer kan du tillate deg å spise, noe som også er et greit argument for å ikke droppe treningen selv om det er jul.

Løft vekter?

Utholdenhetstrening kan være effektivt og tidsbesparende, derfor velger mange utholdenhetstrening fremfor styrketrening i stressende perioder. Husk at pause i styrketreningen kan gi deg reduksjon i muskelmasse og styrke som er en viktig motor i forbrenningen vår. Har du dårlig tid, tren korte og effektive styrkeøkter og bruk et program hvor du trener hele kroppen.

Jogge-eller gåtur?

Du tror kanskje du får nok utholdenhetstrening av å springe rundt i butikkene? Ikke nødvendigvis.? Setter du av tid til en gå- eller en joggetur, vil dette utløse hormoner som reduserer stressnivået ditt og gir deg bedre humør på kort tid. I tillegg er det med på å opprettholde en stabil vekt og holde deg borte fra mange fristelser som er lett tilgjengelig i juletider.??Trenger du en pause fra familien og tid for deg selv, er trening den beste måten å bruke denne tiden på.??

Avslapping/avspenningstrening

?Dersom harde effektive og korte treningsøkter ikke er mulig i julen, sett av 10 minutter om morgenen til avspenningsøvelser eller yoga. Yoga gjør godt for bevegeligheten, men er også et godt valg til oppstart av en ny dag eller å roe ned etter en lang dag.

Sov mye

Har du det mer stressende enn noen gang, er det kanskje mer søvn som må til. Et høyt stressnivå utløser stresshormoner. Disse hormonene kan påvirke kroppen slik at den lettere lagrer fett. Legg derfor til rette slik at du får nok søvn per døgn. Det kan også hjelpe med noen korte «power nap» i løpet av dagen om du ikke får nok søvn om natten.

Lær deg å si nei

Å si «nei» kan være vanskelig og den personen det er vanskeligst å si nei til kan være deg selv. Du ønsker å kjøpe flott julegaver, dekorere huset, planlegge juleselskap, delta på andres juleselskap og ta deg av alle daglige gjøremål. Dette er idealet for mange. Men bør det være slik? Hvorfor ikke si nei til noe, gjør prioriteringer, og delta/gjør kun det du vil? Er du trøtt og stresset legg vekt på at du har det bra med deg selv og familien.

Ha en fin førjulstid!

Artikkelen Overvinn julestresset er hentet fra Trening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke