Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En øvelse som virkelig får opp pulsen.

Bakkeintervaller er en effektiv treningsmetode for å bedre kondisjonen. Ved å trene i bakke får du i tillegg bedre løpsøkonomi, samt god treningseffekt for lår, legger og rumpe.

Les mer om bakkeintervall her

Viktig med variasjon

Bakkeintervall kan utføres på utallige måter. Det kan være lurt å variere hva slags type bakkeintervall du trener, både med tanke på å unngå belastningsskader, og for å holde motivasjonen på topp. Prøv å legge inn noen spenstøvelser oppover mot toppen.

Ett beinsspensthopp er en øvelse som virkelig får opp pulsen

Prinsippene for denne type trening er det samme som vanlig bakkeintervall. Finn en lang, slakk oppoverbakke. Raskt opp, rolig ned.

Slik gjør du:

  • Land med ett bein foran det andre (som om du løper vanlig) men sørg for å ha skikkelig kraft i frasparket. Demp bevegelsen i landingen og spark direkte fra igjen (du er lett på tå). Armene er bøyd i ca. 90 grader i albueleddet, de er sterke og går diagonalt med beina.
  • Bruk kraft fra kjernemuskulatur, bein og armer og «sprett», så høyt og langt frem som mulig, for hvert steg. Armen skal godt over hodet. Hold et kontinuerlig tempo opp til toppen, og jogg så rolig ned.
  • Gjenta så mange ganger du orker.
  • God oppvarming og nedtrapping er viktig
  • God oppvarming er viktig før alle typer intervalltrening, og bør vare minst 15 minutter før en slik høy intensitets økt. Du bør også trappe ned i ca. 10-15 minutter.
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke