Da bør du prøve denne!

Det finnes mange bra øvelser du kan gjøre, og mange øvelser styrker flere muskler i kroppen på en gang. Hvis du skal prøve en øvelse som er tung, tar kort tid, og styrker hele kroppen på en gang kan du teste ut planken med variasjon.

Hvordan utføre øvelsen?

Stå på alle fire, strake armer og strekk ut bena. Pass på at hendene er rett nedenfor skuldrene, og at kroppen er rett. Blir det for tungt og du kjenner at du svaier i korsryggen setter du knærne i gulvet. Du kan også stå på albuene.Du trenger ikke stå med bena på en ball (som vist i bildet) da blir det enda tyngre.

Løft det ene benet rett bakover, hold det litt før du trekker kneet ut til siden mot albuen. Strekk benet rolig ut igjen og sett det ned. Bytt side.
Når du har brukt begge bena, bøyer du albuene ned langs kroppen, så du tar en triseps pushups. Gjør det gjerne 3-5 ganger.
Gjenta forfra igjen.

Hvor mange ganger skal øvelsen gjentas?

Start med 5 ganger, og etter 1 uke øker du til 6. Ta pause hver 3 dag. Denne øvelsen kan du gjøre hele ferien din, så styrker du armer, mage, core, rygg, skuldre, sete og ben. Tren gjerne andre ting også, men har du liten tid og liten motivasjon er denne øvelsen perfekt for deg!

Hva må du passe på?

Det er viktig å gjøre øvelsen riktig, for å modere den setter du knærne i gulvet og albuene i gulvet. Da dropper du pushups. Start forsiktig og med det du mestrer, så kan du gjøre øvelsen tyngre etter hvert!