Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Supereffektivt!

Trappehopp er en fantastisk øvelse, både for å variere treningen, men også for å styrke hele strekkapparatet; legger, forsidelår og rumpe. Denne øvelsen bør testes!

Slik gjør du:

  1. Stå med ca. hoftebreddes avstand mellom beina, inn mot en trapp. Bøy så i kne- og hofteledd. Til ca. 90 grader i kneledd. Kom litt frem med overkroppen. Trekk navle mot ryggsøylen og trekk armene litt bak. Dette er startposisjon.
  2. Utfør så en kraftig tobeinssats! Dette gjør du ved å strekke i ankel- kne og hofteledd, mens du samtidig fører armene fremover, opp foran kroppen. Demp så bevegelsen før du lander. Du lander i omtrent samme stilling som startposisjon.

Pass på at du lander med kne over tå (knærne peker i samme retning som tærne).

Skånsom, men brutal øvelse

Trappehopp er en enkel og skånsom øvelse fordi treningsbelastningen er lav når du utfører den i trapper eller oppoverbakker sammenlignet med flatt underlag.

Selve øvelsen krever mye energi og krefter og du kommer garantert til å kjenne at pulsen stiger og melkesyre fra tærne til rumpa etter noen runder i trappene.

Greit å vite

Finn en passe lang trapp og utfør trappehopp opp hele trappen i en serie, eller gjør det som enkelthopp. Pass på at du ikke hopper flere trinn enn det du mestrer. På den måten unngår du å snuble og skade deg. Det er viktig at du tar det rolig i starten for å se hvilket nivå du er på og hvor mange trappetrinn du mestrer omgangen.

Varier øvelsen

Det er mange måter å variere trappehoppene. Teknikken som står beskrevet ovenfor gjelder for de fleste øvelsene. Her er forslag til noen varianter av trappehopp:

  • Hink oppover med ett og ett bein
  • Sidehopp (doble bein eller ett og ett)
  • Saksehopp
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke