Supereffektivt!

Trappehopp er en fantastisk øvelse, både for å variere treningen, men også for å styrke hele strekkapparatet; legger, forsidelår og rumpe. Denne øvelsen bør testes!

Slik gjør du:

  1. Stå med ca. hoftebreddes avstand mellom beina, inn mot en trapp. Bøy så i kne- og hofteledd. Til ca. 90 grader i kneledd. Kom litt frem med overkroppen. Trekk navle mot ryggsøylen og trekk armene litt bak. Dette er startposisjon.
  2. Utfør så en kraftig tobeinssats! Dette gjør du ved å strekke i ankel- kne og hofteledd, mens du samtidig fører armene fremover, opp foran kroppen. Demp så bevegelsen før du lander. Du lander i omtrent samme stilling som startposisjon.

Pass på at du lander med kne over tå (knærne peker i samme retning som tærne).

Skånsom, men brutal øvelse

Trappehopp er en enkel og skånsom øvelse fordi treningsbelastningen er lav når du utfører den i trapper eller oppoverbakker sammenlignet med flatt underlag.

Selve øvelsen krever mye energi og krefter og du kommer garantert til å kjenne at pulsen stiger og melkesyre fra tærne til rumpa etter noen runder i trappene.

Greit å vite

Finn en passe lang trapp og utfør trappehopp opp hele trappen i en serie, eller gjør det som enkelthopp. Pass på at du ikke hopper flere trinn enn det du mestrer. På den måten unngår du å snuble og skade deg. Det er viktig at du tar det rolig i starten for å se hvilket nivå du er på og hvor mange trappetrinn du mestrer omgangen.

Varier øvelsen

Det er mange måter å variere trappehoppene. Teknikken som står beskrevet ovenfor gjelder for de fleste øvelsene. Her er forslag til noen varianter av trappehopp:

  • Hink oppover med ett og ett bein
  • Sidehopp (doble bein eller ett og ett)
  • Saksehopp