Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En super mageøvelse.

Overkroppen er svært bevegelig. Den kan både bøyes, strekkes og roteres, i tillegg kan vi bøye overkroppen til siden. Du bør derfor variere bruk av- og utføre øvelser som går i ulike bevegelsesbaner.

Buk- og ryggmuskulatur er viktig for å holde ryggsøylen stabil under de fleste styrkeøvelser, og også i hverdagen. Dermed er det viktig med god kjernemuskulatur for å trene med riktig teknikk og forebygge skader.

Stående kjernepress

Denne øvelsen utføres stående og du kan variere med å bruke treningsstrikk eller kabeldrag. Med stående kjernepress trener du kjernemuskulaturen til å motstå rotasjon av ryggen.

Slik gjør du:

  1. Fest en strikk eller et kabeldrag i brysthøyde. Bruker du kabeldrag må du legge på den belastningen som passer ditt nivå.
  2. Stå sidelengs mot strikken og med litt bredere en hoftebreddes avstand mellom føttene. Bøy lett i kne og hofte.
  3. Knip sammen rumpa, trekk navle mot ryggsøyle og skyt brystet frem.
  4. Før strikken rett ut (ca. Brysthøyde) og hold håndtaket med rette armer rett foran deg. Hold så lenge du orker før du fører håndtaket tilbake til brystet. Gjenta så mange ganger du ønsker og bytt deretter side.

Pass på å stå i ro under hele utførelsen. Denne øvelsen kan utføres overalt så lenge du har tilgang på en treningsstrikk. En super øvelse og legge inn på gå/joggeturen. Lykke til!  

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke