Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En super øvelse for hele kroppen

Kettlebells er en svært effektiv treningsmetode som gir deg både økt styrke og bedre kondisjon. Med denne treningsmetoden får du trent hele kroppen!

Treningen utføres med en jernkule med varierende vekt og med et håndtak.

Det er veldig viktig med rett teknikk for å unngå skader!

Frontknebøy til skulderpress

Med denne øvelsen trener du både lår, rumpe, skuldre og triceps!

Du aktiviserer både ben og -setemuskulatur, og da spesielt forside lår.

Kjernemuskler og ryggstrekkerne er også nødt til å arbeide for å holde en god holdning og sikre kontroll. Fordi denne øvelsen også inkluderer skulderpress, aktiviseres skuldre og triceps.

kneogskulder-meretheodland

Slik utfører du fontknebøy til skulderpress:

  1. Startstilling: Stå med litt bredere enn hoftebreddesavstand mellom føttene. Tærne skal peke lett utover. Pass på at du har god holdning! Trekk navlen inn mot ryggsøylen og skuldrene sammen. Brystet frem. Hold en naturlig rett rygg. OBS! Dette er viktig under hele utførelsen. Øvelsen belastes med en kettlebells som holdes foran kroppen i brysthøyde.
  2. Underveis: «Sett deg ned på huk», bøy i knær og hofte. Finn dybden du klarer å gå ned til med nøytral rygg. Nedre posisjon: Press hælene i bakken og rett deg opp igjen. Nå står du i startstilling.
  3. Strekk så ut i albueleddet. Kettlebells skal gå rett opp og ende over deg. Pass på holdningen, hold spenningen i hele kroppen og ha en naturlig rett rygg og lave skuldre. Dette er sluttstilling. Før så kettlebells kontrollert ned.

Gjør gjerne øvelsen foran et speil for enklere å se eventuelle feil du gjør underveis i utførelsen. Da er det lettere å korrigere.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke