Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Sterk kropp med push-ups!

Det finnes mange varianter av push-ups, felles med alle er at øvelsen utfordrer bryst, skuldre og armer, men også styrker kjernemuskulaturen som en bonus. Øvelsen kalles også armheving, du hever altså kroppen med bevegelse i armene. 

En push-up er en enkel, men tung øvelse, som krever samspill mellom ulike muskelgrupper. Du kan gjøre øvelsen hvor du vil, og det krever ikke utstyr for å kjøre klassiske push-ups. For å utfordre seg ekstra kan en step-kasse eller liknende brukes. 

Push-up på step

Finn en stepkasse som kan justeres i høyden. Begynn på det laveste hakket, for å ha mulighet til å øke utfordringen ettersom du trener jevnlig. 

Plasser den ene hånden på kortsiden av kassen, og den andre hånden på gulvet ved siden av. 

Begynn på tærne, hold kroppen strak som en planke, og senk rolig ned mot gulvet. Albuene skal gå relativt skrått ut fra kroppen (brede push-ups). Få med deg rumpa, slik at hele kroppen senkes samtidig. Press opp igjen til armene er strake. 

Pushup NicolayRustadN

Plasser nå hånda fra gulvet på den andre kortsiden på stepen, og kryss over. Hånda som begynte på stepkassa plasseres nå på gulvet. 

pushup2

Når du krysser skal du unngå mye bevegelser i hofta, og bena skal holdes strake. Jo mer du strammer i mage og rygg, jo mer stabil er kroppen din når du krysser over. 

pushup5

Senk ned igjen mot gulvet, press opp og kryss over igjen. 

Bruk speil for å se at ryggen er rak (ikke svai eller krum). Jo bredere du står med føttene, jo mer balanse har du.

Utfør gjerne så mange repetisjoner du klarer på hver side, med tilsammen 3 sett. Øk høyden på stepkassen når du kjenner at øvelsen begynner å bli for lett.

Begynn alltid på tærne!

Mange tar push-ups på knærne, fordi det blir for tungt på tærne. Prøv alltid en repetisjon på tærne, før du går over til knær.

Jo mer du aktiverer kjernemuskulaturen i hver repetisjon, jo mer kontroll får du på øvelsen. Det ligger mye hjelp i sterke mage/rygg muskler når man skal presse seg selv i push-ups!

Øvelse gjør mester!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke