Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Løft din egen kroppsvekt med Chins!

Chin-ups, eller Chins er en god øvelse for både rygg og armer, samt magemusklene. Forskjellen på Chins og Pullups (kalles også ofte Hang-ups) er hovedsakelig grepet, noe som resulterer i ulikt fokus på muskulatur og bevegelse.

Chins er en øvelse der du skal heve kroppen din opp mot en stang, for å få haka over, derav Chin-up. Grepet i Chins er supinert, altså underhåndsgrep hvor du har håndflatene vendt mot deg.

Dette grepet vil gi Biceps bedre arbeidsforhold enn ved Pullups, den store ryggmuskelen vil uansett utfordres. På grunn av dette vil nybegynnere som regel klare å fullføre en Chin-up før de er sterke nok til Pullups.

Jo bredere grep du har, jo mindre vil Biceps hjelpe til under utførelsen.

chins-meretheodland

Slik gjør du:

  1. Plasser hendene med supinert grep i skulderbredde på en stang over deg. Heng rett ned med kroppen.
  2. Dra deg opp ved å føre albuene rett ned mot hofta. Hold skuldrene lave hele veien.
  3. Prøv å trekke opp så langt at haka kommer rett over stanga, uten at skuldrene presses fremover, og uten å hjelpe til med resten av kroppen. Husk å stramme magemusklene.
  4. Senk rolig ned til utgangsposisjon, før du utfører en ny repetisjon.5. Blir det for tungt å dra seg opp, kan du hoppe opp, og bremse så langsomt du kan på vei ned.

Chins eller Pullups?

Begge disse øvelsene er gode på hver sin måte.Ønsker du å styrke både rygg og armer vil øvelsene passe godt inn i et variert treningsprogram. Fordi øvelsene utfordrer flere muskler samtidig, vil dette gi en helhetlig styrketrening, i motsetning til tidkrevende isoleringsøvelser.

Les også: Tar du chins eller pullups?

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke