Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

En funksjonell og viktig styrkeøvelse, med riktig teknikk.

Markløft er en viktig styrkeøvelse og svært funksjonell da den lett kan relateres til dagliglivet. Løfting av ulike gjenstander er noe vi ofte gjør opptil flere ganger daglig, både i hjemmet, på arbeid og i ulike idretter.

Sterk rygg, bakside lår og rumpe

Ved å trene markløft vil du styrke både rygg, bakside lår og rumpe. I tillegg må kjernemuskulatur og andre stabiliserende muskler bidra. Den totale treningseffekten av markløft blir derfor stor og det blir vanskelig for andre øvelser å ”måle seg” med denne.

Men, rett teknikk er avgjørende for resultat og skadeforebygging.

Utførelse av markløft

Stå med skulderbreddes avstand mellom føttene, leggene skal berøre stangen. Ta et bredt grep på stangen (armene er på utsiden av lårene) og pass på at du har strake armer under hele øvelsene. Press armene inntil kroppen gjennom øvelsen.

Når det gjelder grep kan du variere etter hva du synes er best, men ved å ta et overtaks- og et undertaksgrep så hindrer du at stangen ruller ut av hendene dine.

Pass på at vekten av kroppen skal være på helen din, og at du har god holdning under hele øvelsen. Frem med brystet, trekk skulderbladene sammen og navlen inn. Aktiviser kjernemuskulatur for å holde en naturlig rett rygg og stabilisering av overkroppen. Ca. 45 grader i ryggen.

Når det kommer til løftet så rett ut i kneleddet til stangen passerer knærne. Deretter fullfører du løftet med synkron utretting i hofte- og kneleddet. Obs: Stangen tett inntil kroppen gjennom hele utførelsen!

Når du er i sluttstilling så bremser du kontrollert tilbake til startstilling ved å først bøye i hofteleddet for så å bøye i kneledd når stangen passerer knærne.

Dette er en vanskelig teknisk øvelse så det kan være lurt å investere i en personlig trener som kan sikre innlæring av rett teknikk.

markloft2-meretheodland

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke