Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Foto: Jacob Lugg

Øvelser du kan gjøre sittende på kontorstolen.


Nå som «alle» har hjemmekontor blir det kanskje enda mindre bevegelse i løpet av dagen enn tidligere. Istedenfor å komme seg opp, gå til buss eller direkte til jobb, blir det bare noen skritt fra sengen til kontorstolen. Hjemmekontoret er kanskje ikke heller så tilpasset som det er fysisk på kontoret. Mange sitter kanskje på en kjøkkenbenk eller i sofaen, deilig i ett par dager, men ikke i lengden.

Om du ikke kommer deg ut på en tur i lunsjen, kan du rekke noen små øvelser mens du sitter på kontorstolen.
Start med å sette deg godt inn på stolen og rett deg opp i ryggen. Ta 5 dype pust inn og ut og gjør følgende øvelser:

Øvelse 1

Trekk skuldrene opp til ørene og lag en sirkel bakover, så opp igjen. Gjenta bakover 10 ganger før du snur sirkelen fremover 10 ganger. Avslutt med å trekke skuldrene opp mot ørene så høyt du klarer før du slipper dem tungt ned.
Her får du i gang sirkulasjon i stramme skuldre og varmer opp hele kroppen.

Øvelse 2

Løft ett ben opp fra stolen, med bøyd kne. Sett begge hendene på låret til det benet du løfter og press låret nedover, prøv å holde igjen med benet. Bytt ben og gjenta 5 ganger på hvert ben.
Denne øvelsen styrker ikke bare benet, men også magen får trening her. Pass på å hold godt igjen når du presser foten nedover.

Øvelse 3

Sitt gjerne litt frem på stolen, strekk opp høyre arm, hold venstre arm på høyre lår. Len deg over mot venstre, strekk deg godt opp og til siden. Se ned mot gulvet. Hold der på 3 pust før du bytter side. Denne øvelsen kan du gjøre 5 ganger på hver side. En god strekk for begge sider.

Øvelse 4

Lag sirkler med midjen. Sitt fortsatt litt frem på stolen med bena godt i bakken. Lag sirkler med magen og midjen. Her kan du gjerne la overkroppen få bli med etter hvert. Begynn gjerne med små sirkler og lag dem større etter hvert når du kjenner at du har kontroll på bevegelsen. Dette er bra for fordøyelsen, og tarmene. Fint for ryggen å få bevege seg litt alle veier også. Hold på et minutt eller gjerne litt lengre hvis du har tid. Snu sirkelen etter halvgått tid.

Øvelse 5

Strekk av nakken. Dette er kanskje favoritten til de fleste, en god nakkestrekk. Sitt godt, slipp skuldrene tungt ned. Legg høyre øre ned mot høyre skulder, beveg hodet litt forsiktig fremover og litt bakover. Hold gjerne i ro en liten stund der du kjenner at det strammer. La hodet hvile uten å legge press på det. Bli der i minst 5 pust. Bytt til den andre siden, gjør det samme der.

Hvis du klarer å gjennomføre disse øvelsene i løpet av arbeidsdagen, og kanskje gå en tur etter arbeidstid føler du deg kanskje litt bedre enn hvis du bare ruller fra sengen til kontorstolen i løpet av dagen. Husk at det er mange i samme situasjon som deg, og det er bare en liten endring som skal til.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke