Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Gjør spensthopp!

De fleste ønsker å stramme opp rumpa. En effektiv rumpeøvelse, som de fleste kjenner til, er spensthopp. Ved å trene spensthopp regelmessig, og gjerne det som en del av et treningsopplegg, vil du garantert se resultater, og da i form av et rumpeløft.

Slik gjennomfører du spensthopp

Spensthopp kan gjennomføres hvor som helst og du trenger ikke utstyr.
Pass på at du har god holdning (brystet frem, trekk skulderbladene sammen) og trekk navlen godt inn, slik at du aktiviserer kjernemuskulatur og holder en stabil og rett rygg. Se fremover!

Spensthopp starter som en knebøy. Stå med bred avstand mellom bena, bøy så godt i hofte- og kneledd slik at rumpa kommer dypt ned (90 grader eller enda litt dypere).

Strekk hendene ned foran kroppen. Bøy så langt ned at hendene berører bakken.

Deretter tar du god sats og hopper så høyt du kan rett opp ved å trykke fra i gulvet. Du bruker også armene til hjelp i satsen. Pass på å bremse på vei ned, land med god svikt i knærne og kne over tå (se nederst i artikkelen).

Disse musklene brukes

Hovedsakelig er det forside lår og setemuskulatur som trenes. Men andre stabiliserende muskler i mage og rygg, innside og utside lår er også aktive.

Kne over tå prinsippet

Det som ligger i kne over tå prinsippet er at knærne skal peke i samme retning som tærne peker. Dette er viktig for å unngå feilbelastning og skader.

Teknikk er viktig

Pass på riktig teknikk og utfør gjerne spensthopp foran et speil eller ved hjelp av en erfaren trener slik at du kvalitets sikrer utførelsen og dermed unngår du belastningsskader.

NB: Foto i denne artikkelen er kun en illustrasjon,  ikke et bilde av hvordan man gjør spensthopp

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke