Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Effektiv trening for hele kroppen.

Sirkeltrening er en supereffektiv treningsform der du får trent hele kroppen, både styrke- og kondisjonsmessig, samtidig som selve treningsøkten er over på 20-45 minutter.

Perfekt for deg med dårlig tid og samtidig ønsker deg en sterk, smidig og spenstig kropp.

Hjemme eller på treningssenteret?

Denne treningsformen involverer flere store muskelgrupper og mange øvelser, samtidig som det er korte eller ingen pauser.

Hvor du ønsker å trene sirkeltrening bestemmer du selv. Sirkeltrening kan gjennomføres på treningssenteret med vekter og annet utstyr tilgjengelig, eller du kan utføre den hjemme i din egen stue med kun din egen kroppsvekt.

Mange treningskjeder tilbyr også sirkeltrening på timeplanen. Ofte har denne timen fått et mer fancy navn, et eksempel er crosstraning.

Stort øvelsesutvalg gir variasjon i treningen

Hvilke øvelser og hvor mange øvelser du velger, avhenger av målet ditt og om det er noen spesifikke steder på kroppen som du ønsker å bli sterkere på.

Som regel er det mellom 4-10 øvelser og da gjerne en kombinasjon av styrke og kondisjonsøvelser. Øvelsene kan du variere mellom de ulike dagene og hva du velger å ha fokus på. Dette gir god variasjon i treningen og kan være en viktig faktor for å holde motivasjonen på topp.

Høy intensitet- høy forbrenning

Fordi det er så mange øvelser i en sirkeltrening med ingen- eller korte pauser mellom hver øvelse, vil du arbeide med relativ høy intensitet ved denne treningsformen. Dette resulterer i positive helsegevinster i form av bedre helse, formforbedring og ikke minst en endret kroppssammensetning.

Slik gjennomfører du sirkeltrening

Først og fremst må du sette deg et mål om hva du ønsker å oppnå med treningen.
Deretter velger du øvelser ut i fra målet ditt.

En sirkel består ofte av mellom 4-10 ulike øvelser hvorav du velger øvelsene ut i fra målet ditt.

Gjør deretter hver øvelse i 1 minutt (mellom 30-60sek.), for så å bytte stasjon (ca.15 sek. pause). Etter at du har gjennomført alle ti stasjonene tar du ett minutt pause før du gjentar sirkelen 2-3 ganger til.

Her er det bare å gi det du har av energi, du vet at du kun skal være på en stasjon i ett minutt før du skal videre. Gi alt! Det vil føles så godt etterpå.

Kort oppsummert

Sirkeltrening er en effektiv treningsform som passer for alle. Du vil merke raske resultater.

Husk på at målsettingen din er viktig for hvordan type sirkel du velger i forhold til øvelsesutvalg, antall øvelser og lengden på pausene.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke