Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Styrke trening for hele kroppen i en øvelse.

Hvis du har en ball tilgjengelig er det mange øvelser du kan gjøre for å styrke kjernemusklatur, balanse og styrke for hele kroppen. Bare å sitte på ballen og finne balansen er en god øvelse for å styrke kjerne musklatur, og balanse. Jo mer du utfordrer deg selv, jo flere muskler bruker du. Denne øvelsen viser push-up med bena på ballen. Den er ganske vanskelig, men utolig effektiv når du gjør den riktig. Kanskje den øvelsen der du implementerer flest muskler på en gang.

Hvordan utfører du øvelsen?

Her er det viktig at du stabiliserer hele kroppen, trekker navlen inn og holder overkroppen i ro. Pass på at korsryggen er så rett som mulig, prøv å trekke "halen" mellom bena.

Trekk skuldrene ned, og løft brystet og tenk at du skal forlenge armene før du bøyer dem. Da står kroppen ganske rett, og dette er tungt allerede. Hvis du klarer å holde kroppen i rett linje, kan du starte med å bøye albuene sakte, kjenn etter hvor langt ned du kan gå før korsryggen begynner å henge.

Trekk navlen godt inn og strekk armene ut igjen.

Gjør øvelsen riktig, ikke nødvendigvis mange ganger

Repeter så mange ganger du klarer, men stopp med en gang du kjenner at du begynner å gjøre øvelsen feil!

Her jobber du med muskler helt fra føttene og opp til nakken. Øvelsen blir lettere hvis du skyver deg lengre inn på ballen, la ballen ligge under lårene de første gangene, så kan du heller utfordre deg selv mer etterhvert! Hvis ballen er helt nede ved anklene, må du være sterk i ryggen og magen for å gjøre det riktig.

Prøv, se hva du klarer!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke