Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Crossfit-trening har i flere år vært en av de store trendene i treningsindustrien.

Den senere tid har Crossfit lansert seg som «the sport of fitness».Vi snakker altså både om en treningsform og en idrett.

Det som skiller Crossfit fra mange andre idrettsgrener er at den har veldig varierte arbeidskrav. Man vil i en konkurranse møte mange forskjellige utfordringer, og det vil bli stilt store krav til styrke , hurtighet, utholdenhet, bevegelighet, osv.

Målet med Crossfit er å være best mulig trent, eller «fit». Med «fit» mener Crossfit at du møter flest mulig fysiske utfordringer på en best mulig måte.
Nettopp dette aspektet ved Crossfit har gjort at brannmenn, politimenn og militæret har kastet seg over denne treningsformen. Den er som skreddersydd for å mestre ukjente og harde utfordringer.

Brukes av det amerikanske forsvaret

Se for deg at du må bære en såret kamerat i ørkenen. Du må bevege deg så fort som mulig, og holde deg lavt i terrenget med full oppakning. Da vil Crossfit-treningen være uvurdelig. Crossfit har vokst seg stor gjennom samarbeid med det amerikanske forsvaret.

Det vil alltid være en link mellom Crossfit og forsvaret, ikke minst fordi de gir flere av øvelsene sine navn etter døde amerikanske soldater for å hedre dem. Dette kan du lese mer om på www.crossfit.com.

Hjemmesiden til Crossfit har i stor grad bidratt til å spre budskapet. Her legges hver dag ut en Workout of the Day(WoD) som du kan prøve deg på (bortsett fra hviledagen hver fjerde dag). Crossfit er viden kjent for sine knalltøffe WoD's .

Varierte øvelser

Du vil møte alt fra svømming og sykkeløkter til harde sett olympiske løft og turnøvelser, samt uvante sammenstillinger av øvelser. En WoD vil alltid kunne måles på tid eller antall repetisjoner . Slik kan du alltid holde rede på egen progresjon.

På siden www.beyondthewhiteboard.com kan man sammenlikne seg med mennesker fra overalt i verden.

Bra for forbrenningen

I treningsindustrien blir Crossfit mye nevnt som en svært forbrennende treningsform. Det stemmer godt, iallefall hvis vi forholder oss til en klassisk økt som kan inneholde mengder med knebøy, burpees og andre typiske Crossfit øvelser med kraftig metabolsk punch.

Crossfit har sine egne øvelser, sin egen sjargong, sine egne utdanninger - og har definitivt kommet for å bli. Det er hardt, heftig og effektivt. Dette er en treningsform hvor du skal passe inn i treningen, heller enn at treningen legges opp etter dine behov.

Oppsøk noen med gode kunnskaper

Hvis du har lyst til å prøve Crossfit vil vi på det sterkeste anbefale deg å oppsøke en person eller et miljø du vet har greie på nettopp Crossfit. Dette kan være en sertifisert PT på ditt treningssenter, en dyktig utøver eller en Crossfitgym nær deg. Treningen har relativt høy skaderisiko og det er viktig at man kan de grunnleggende løftene og bevegelsene før man setter i gang. Det mest givende med Crossfit er å trene i felleskap, da dette gir et sunt konkurranseelement, og er dobbelt så moro..

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke