Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Tren utendørs i Frognerparken!

Forrige uke fikk Bratrening teste utendørs trening i Frognerparken med Bootcross Oslo. Karoline og Eliizze er jentene bak treningsgruppene, og satser på effektiv trening for alle i både høst- og vintersesongen. 

Treningskonseptet Bootcross er bygget på en blanding av bootcamp og crossfit, i tillegg legges det vekt på funksjonelle øvelser. Hver økt varer i 30 minutter, og er inspirert av High Intensity Training (HIT). 

I strålende sol en tidlig høstdag møttes en gjeng med sporty jenter, og en gutt opp til lanseringen av 30 minutter Bootcross. Frognerparken var full av mennesker, andre treningsgrupper, og sola varmet godt. 

Treningsøkten

Etter en introduksjon av tanken bak treningskonseptet ble de ulike øvelsene presentert, blant annet sideplanke med rotasjon, burpees, gående utfall, og knebøy med spark.

Oppbygningen av dagens økt var 45 sekunder jobb per øvelse, 6 øvelser, 2 minutter pause mellom hver runde, og 3 runder totalt. Med en generell oppvarming ved å teste ut øvelsene et par ganger selv, gikk vi rett på første runde. 

De seks øvelsene var relativt klassiske innenfor trening, og noe de fleste har testet ut før. Rekkefølgen på øvelsene var muligens ikke så gjennomtenkt, da de tre tyngste øvelsene var lagt etter hverandre på slutten av lista. Hver runde kjentes enkel i starten, for så å bygge opp melkesyre på slutten. Det er mulig at tanken bak dette var å kjøre mest på underkroppen, men dette resulterte i at økten føltes litt oppstykket. Det skal sies at pulsen var høy etter siste innsatsen på spensthopp over bena til en partner. 

2 minutter pause mellom hver runde ble litt i meste laget med tanke på at økten kun varer i 30 minutter. Disse pausene burde kanskje vært aktive med tanke på melkesyren som mange kjente etter de tre tøffeste øvelsene. 

God trening for de fleste!

Etter tre runder med øvelsene var det ingen tvil om at vi hadde fått pulsen opp i løpet av økten. Denne typen trening krever mye av hver enkelt deltaker da varigheten på 30 minutter gjør at de blir enkelt å legge lista litt lavt. Uten maksimalt fokus på hver eneste øvelse, og inaktive pauser kan økten bli ufullstendig for noen. Uansett er dette en super treningsøkt å delta på for å komme i gang med treningen, eller som en variasjon til annen fast trening. 

I løpet av 30 minutter vil både kondisjon og styrke utfordres, balanse, og evne til å presse deg selv får også kjørt seg. Med god egenmotivasjon, pluss trenere som både deltar, og informerer om hvor lang tid det er igjen på hver øvelse, vil Bootcross passe mange treningsinteresserte.

Alt i alt ble treningsøkten en morsom opplevelse, men økten kunne godt hatt et spesifikt fokuspunkt, som for eksempel underkropp og spenst. 

Bootcross-timene kjøres en gang i uken fremover mot jul, og en ny økt vil introduseres etter en viss tid. Sjekk ut facebooksidene for mer info og detaljer. 

I dag kjøres en ny økt i Frognerparken, sjekk det ut da vel! 

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke