Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Denne enkle rullen gjør både vondt og godt.

Denne rullen finnes i mange varianter, med knudrete overflate, med rette linjer, eller helt glatt. Den er enkel å bruke, og med litt opplæring kan den faktisk hjelpe deg med smerter i muskler og ledd. Jeg fikk veiledning av en personlig trener som bruker den mye på sine kunder. Den kan brukes som et treningsapparat, hvis du ligger på ryggen med denne under korsrygg kan du løfte overkroppen og trene mage. Det finner utallige bruksområder.

Mitt første møte med foam roller

Etter en runde på apparater foreslo PT`n min at jeg skulle prøve foam rolleren. Det så deilig ut, så det ville jeg selvfølgelig prøve. Men i det jeg la hoften på den, angret jeg for det var så vondt. Den ser bløt og behagelig ut, men så feil kan man ta. Det virket som den fant de mest ømme pungtene jeg hadde. Jeg visste ikke engang at jeg hadde vondt de stedene den trykket. Jeg skulle ligge stille til å begynne med, og når det værste ga seg kunne jeg begynne å rulle litt frem og tilbake. Det var ikke godt, så etter en stund fikk jeg bytte stilling, noen steder kjentes det bedre, som i ryggen og mellom skulderbladene. Den fant de ømme knutene der også, men det var lettere å bevege seg. Etter en runde på denne rullen kjente jeg meg lettere og mer avspent enn på lenge. Alltid godt å slutte med noe som er vondt. Trøsten er at det blir bedre og bedre.

Fin massasje

Jeg brukte den mest som massasje, og det ser lett og behagelig ut, men det er skikkelig vondt til å begynne med. Det virker som den klarer å finne alle nerver og muskler som er litt vonde. Fordelen er at det blir fort bedre. Med jevnlig bruk, vil det bli mindre vondt og lettere å gjøre riktig. Klarer du puste riktig og slappeav i muskler er dette en fantastisk måte å få massasje på.

Få litt veiledning første gang

Det er faktisk vanskligere enn det ser ut som, så jeg anbefaler å få litt veiledning første gang du bruker den. Spør om øvelser for ditt behov. Eller søk på nettet etter bruksmåter. Når du først har kommet i gang blir det bare fantasien som begrenser bruken.

Tren overalt med foam roller

Den er liten og lett og kan enkelt taes med i bagen. Bruk den gjerne flere ganger i løpet av dagen, for å løse opp stive muskler. Hvis du vurderer å kjøpe en som du kan ta med deg overalt, finnes det mange steder på nette du kan kjøpe dem, ellers anbefaler jeg at du tester ut litt forskjellige typer for å finne den du liker best.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke