Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Morsomt, utfordrende og effektivt.

BraTrening var på plass på Norges Idrettshøgskoles treningsConvention i november. Der testet vi blant annet ulike gruppetreningstimer og BasisBall var en av disse.

BasisBall er et treningskonsept innenfor basistrening der du bruker en ball som et redskap for å gjennomføre treningen. Ballen kalles BasisBall og den finnes i varierende kilo. Du velger hvor tung ballen skal være ut fra hvor sterk du selv er.

Det er firmaet "Back to start" som tilbyr BasisBall, og de har flere typer konsepter med ulikt fokus. Firmaet er grunnlagt av Silje Blindheim og Siri Linn Haugen, to damer med meget god kompetanse innenfor idrett og trening.

Bredt konsept

På nettisdene deres beskriver de seg som "et selskap som tilbyr et nytt og annerledes treningskonsept innen basistrening. Konseptet retter seg mot gruppetrening/personlige trenere/skoler, sportssektoren og individuelle". (les mer her: backtostart.no)

I beskrivelsen til NIH Convention stod det at "BasisBall når ut til en bred målgruppe, er sosialt, individuelt tilpasset, lekent og effektivt".

De tilbyr blant annet kurs og har egen nettbutikk der du kan kjøpe BasisBallene.

Så var det min tur til å prøve

Det var mitt første møte med BasisBall og jeg var veldig spent på hvordan det skulle være å arbeide med en vektball i en hel time.

basisball 290x193

Timen begynte, instruktørene introduserte seg og forklarte hva som var viktig å tenke og fokusere på når vi skulle arbeide med BasisBall. Du merket med engang at dette var instruktører som virkelig visste hva de drev med og virkelig brant for dette konseptet. Dette smittet over med engang og vips så var jeg veldig entusiastisk og klar for å kjøre på!

Denne BasisBall timen var veldig varierende og var lagt opp med både styrke-, balanse og kondisjonsøvelser så tiden gikk raskt og du følte at du fikk kjørt deg skikkelig.

Treningsfest i idrettshallen

Treningen ble utført til bra musikk, instruktørene på scenen forklarte teknikk før hver øvelse, de motiverte og inspirerte. I tillegg var det mange "instruktørhjelpere" rundt i salen som rettet teknikk og motiverte oss. Det var stappet fult med treningsglade, spreke, motiverte mennesker i den store idrettshallen på NIH. Rett og slett en treningsfest, som inspirerte meg veldig!

BraTrening.no anbefaler

Med denne treningsformen utfordrer du virkelig hele kroppen og du kjenner at det tar godt i kjernemuskulatur.

I tillegg til styrke, bevegelighet og kjernemuskulatur, er dette en treningsform som også stiller krav til balanse og teknikk. Du merker godt gjennom treningsøkta og de ulike øvelsene at kroppen må jobbe på en helt annen måte enn den er vant til sammenlignet med tradisjonell gruppetreningstime. Dette er positivt og vil gi deg variasjon i treningen.

BasisBall gav virkelig mersmak og jeg skulle gjerne hatt en ball i min egen stue. Dette er nemlig trening du kan gjennomføre overalt!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke