Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Det er lett å bli fascinert første gang man ser en Fat Bike med enorme dekk.

Sykkelen føles lett men har selvsagt mye friksjon på en vanlig vei. Det er først når du tar sykkelen i snøen at du virkelig skjønner fordelen med disse dekkene.

Sykling i skiløyper

Det er ikke noe problem å sykle i skiløyper med en vanlig sykkel så lenge det er harde og faste spor. Men når det er løsere snø kommer du ikke særlig langt med en vanlig sykkel. Med en Fat Bike, er dette ikke noe problem. Da vi testet sykkelen var det 4-5 cm nysnø i nytråkkede spor.

Det er fantastisk for en sykkelentusiast å gli innover viddene med en slik sykkel . Dette kan langt på vei sammenlignes med en langrennstur

Nedoverkjøring i skibakker

Her er den store forskjellen fra en vanlig sykkel. Det å kjøre fort ned en alpin bakke er utrolig morsomt! Du kommer til å lete etter nysnø som en offpist kjører på ski gjør. Da vi testet sykkelen var det stedvis 10-15 cm løssnø på hardt underlag, noe som gir en god følelse av kontroll samtidig som du har lyst til å juble høyt. Oppkjørte skogsløyper var det aller morsomste!

Bra og morsom trening

Mulighetene er mange for en fantastisk treningstur med en Fat Bike. Enten i vanlige langrennsløyper, eller på stier i annet terreng. Har du en kolle som er morsom å sykle ned med en stisykkel på sommeren , kommer du til å elske å dra med deg sykkelen opp på en liten topptur. Det samme gjelder toppturer i fjellet med ikke alt for mye løssnø!

Konklusjon

Er du glad i å sykle og/eller glad i langrenn, er Fat Bike et verktøy som gir deg enda flere variasjoner og lek. Er topptur forholdene litt kjedelige for ski, kan en topptur med en fatbike gi deg maks uttelling på trening og ute gleden! Sykkelen er nok for entusiastene men vi blir ikke overasket om dette kan bli en hit om noen år!

Sykkelen er en Surly Moonlander, importør i Norge er Brown Couch
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke