Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

MediYoga©- Yoga som medisin

Jeg ble invitert til å bli med på en MediYoga time på Elixia CCvest, her driver Anne Siri Langelandsvik sin yoga praksis. Jeg var skeptisk, og var redd for at 55 minutter var lenge. Mine forutintatte holdninger ble raskt endret.

 Dette er balsam for sjelen.

Instruktøren var flink til å veilede, gi alternativer og til å holde på oppmerksomheten uten å virke påtrengende. En rolig time, ja, men utfordrende likevel. Her gjelder det å holde oppmerksomheten innover og kjenne etter på hva kroppen gir av signaler. Da timen var ferdig ville jeg ha mer.. Kunne sittet der mye lengre, følte meg rolig og avspent, dette var spa for mitt indre

Hva er MediYoga

MediYoga©er øvelser som gir en grunnleggende balanse; både fysisk, mentalt og følelsesmessig. Det er en myk, dynamisk form for yoga som påvirker hele kroppen på mange ulike nivåer. Pust og lunger, muskler, fordøyelsessystemet, hormonproduserende kjertler, lymfesystem, nervesystem og hjerne.

Yoga som medisin:

Forskning viser at MediYoga©blant annet har svært god effekt på stressnivået i kroppen. MediYoga©senker blodtrykket, pulsen, nivået av stresshormoner (kortisol) i kroppen og reduserer spenningshodepine. Pusten er vår viktigste kilde til energi og for transport av avfallsstofer. Vi puster 20 000 ganger i løpet av døgnet, men alt for mange av oss puster for dårlig! Dårlig pust øker i seg selv stressnivået i kroppen samtidig som organer, hud, muskler får for lite oksygen.

I tillegg får du gjerne vond og anspent nakke, skulder og bryst-muskulatur. I MediYoga©står derfor pusten sentralt i alle øvelser. MediYoga© har mange år med forskning bak seg innen utbrenthet, hjerterehabilitering, kroniske ryggplager mm på blant annet Karolinska institutet og Danderyds sjukhuset i Stockholm. MediYoga er derfor i dag en integrert del av det svenske helsevesenet og på full fart inn i det norske helsevesenet.

På Feiringklinikken er MediYoga©nå en del av rehabiliteringstilbudet til hjerte-pasientene. På Oslo Universitetssykehus er MediYoga en integrert del av dag-rehabiliteringen "Raskere tilbake" for kreftpasienter.

Denne timen kan anbefales for alle, enten du har en sykdom eller skade, eller bare ønsker å finne litt tilbake til deg selv i en hektisk hverdag.

Kilder:

www.shantiyoga.no

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke