Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Yoga i badstue kan det være rensende?

Detox er "in" som aldri før, pulverkur, grønnsakskur, og fotbad. På Elixia har de detox i badstue. 25 minutter med yogaøvelser i 60 graders badstue skal sette fart på renselsesprosessen i kroppen.

Hvordan foregår det?

Dette er veldig populære timer får vi høre i resepsjonen, det koster 50,- for medlemmer å bli med! Det er i en vanlig badstue, men temperaturen er satt ned til ca 60 grader. Og det er varmt nok. Der sitter vi ganske tett, og instruktøren begynner med rolige pusteøvelser. Etter hvert blir øvelsene lettere å identifisere som yoga øvelser, og det er både tungt og skikkelig varmt. Svetten siler, og jeg kjenner at noe skjer i kroppen.

Det er en rolig form for trening, man sitter hele tiden på samme plass, og vrir og bøyer og tøyer. Det er som kjent to rekker i badstuen, så de som sitter på øverste rekke får det enda varmere enn oss på nederste rekke. Når vi begynner er jeg i tvil om dette var noe lurt. Lett klaustofobisk i varmen, med lettkledde svette mennesker nært innpå. Men det kjennes godt også, kroppen blir gjennomvarm, jeg får strukket dyp musklatur, og det er etterhvert ganske deilig. Etter 20 minutter føler jeg at kroppen ikke orker mer, det er varmt, svett og kroppsluktene til de ved siden av meg blander seg. Men 5 minutter går, og jeg føler meg som et nytt menneske når jeg går ut. Lett og varm og renset!

Hva skal du ha på deg?

Minst mulig bekledning er å anbefale.  Det er kun damer siden dette foregår i badstuen i dame garderoben. De fleste har trenings bh og en shorts. Det går også greit med en tynn topp og korte tights. Husk du blir gjennomsvett og det er klamt.

Hvordan føler du deg etterpå?

Lett, renset og frisk.. Nesten så jeg glemmer følelsen jeg satt med etter 20 minutter, da ville jeg helst forlate badstuen, men etterpå er det bare godt. Dette vil jeg gjerne prøve igjen.

Resten av dagen lever jeg på følelsen av å være renset!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke