Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Fremdeles mulig med toppturer på beina.

Det ligger an til en nydelig helg i store deler av landet, og kanskje er det siste mulighet å gå flotte toppturer på beina. Med mildvær siste dagene har mye av nysnøen forsvunnet men ingen av turene er farlige med litt nytt melsidryss for turvante.

Husk at det er høst, det blir fort kaldt når sola går ned, så ta med hodelykt i sekken om turen skulle bli lengre en planlagt! Alle turene nedenfor er lette å finne på et turkart. De tre første passer også for motiverte barn

Gaustadtoppen, Rjukan (1883 moh, 6,4 km lang tur, 3 timer)

Fra Gaustadtoppen ser du 1/6 av Norge, og er av mange kalt Norges vakreste fjell. Turen går fra Stavsro og du går jevnt oppover i en godt oppgått steinur. Enkelte steg er lange men du vil aldri oppleve noe som luftig på veien opp.

Utsikten på toppen er en ubetalelig premie! I sommersesongen kan du også kjøpe vaffel og kakao på toppen. Ønsker du mer utfordring for høydefølelsen, kan du gå ut på eggen, noe frikjørere på ski gjør på vinteren for å kjøre en av de 9 rennene ned.

Skogshorn, Hemsedal (1728 moh. 5.5 km, 5 timer)

Dette er et ikonisk fjell som ligger fritt til og gir storslagen utsikt. Turen bestiges fra øst, og går på god sti men slutten gir noe vandring i steinur, men ikke verre en at barn kan være med på turen.

Siste biten mot selve toppen er drøy, så husk å ha med godt med sjokolade og god drikke som en siste motivasjon helt bort til varden.

Steigtinden. Bodø ( 798 moh, 5.5. km 3 timer)

Dette er en av de toppene i landet som gir mest lønn på minst mulig slit. Herifra ser du alle de vakre fjellene Bodø og Kjærringøy. Ut i havet ser du Landegode og selveste Lofotveggen.

Turen starter fra Skau og gir bratt men flott tur oppi skogen. Ut av skogen er det klart for en sjokoladebit. Videre får du god tid å nyte utsikten i lett terreng før de siste 200 hm gir bratt gåing som oppleves som eksponert men er trygg hele veien. På toppen får du testet høydefølelsen din, og husk å fin Steigtinnhullet når du først er her.

Topptur til Slogen, Sunnmøre (1564 moh 3 km, 3 timer/2 dager)

Dette er et storslagent fjell som stiger rett opp i himmelen. Når man ser toppen fra avstand, er ofte tanken at den ikke er mulig å nå uten klatring, men selv om det er noe klyving i siste del trengs ikke noe spesialutstyr. Hold deg unna breen som ser fristende ut, her kan et fall gi stygg fart ned i steinura.

Turen er mulig å ta som dagstur for de spreke eller to dagersturer for motiverte barn. Som todagerstur starter turen fra Patchelhytta med oppstigning dagen før i snilt terreng. Turen starter enten i Habbostaddalen eller Liadalen i Stranda.

Trolltunga, Odda. 25 km, 9 timer

Trolltunga har du kanskje sett på bilder. Dette er en "tunge" som strekker seg ut 700 høyde metre ovenfor Rindalsvannet. Utsikten her kommer du aldri til å glemme. Men det er en veldig lang tur, og man må tidlig opp så sent i sesongen som nå!

Turen starter i Tyssedal ved Mågelibanen, en bane som ikke lengre er i drift. Starten er tung med 450 bratte høydemetere men på godt merket sti. Videre slakker turen noe ut. Husk å ta en stopp ved Tyssetrengene og utsikten der.

Det er fullt mulig å gå ut til selve tunga men vær ekstremt forsiktig ved kanten. Det blir meget flotte bilder å ikke utfordre skjebnen for mye også!

Artikkelen 5 fantastiske toppturer er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke