Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Må du puste riktig for å få effekt?

Pilates er en treningsform som begynte med at Josef Pilates skulle trene opp seg selv etter en barndom fylt med sykdom. Etter hvert trenet han opp soldater som var skadet etter krigen. Treningsformen handler mye om kroppsbeherskelse, forlengning, bevegelighet og pust. Les mer om Pilates HER

Men hvor viktig er pusten egentlig?

Det viktigste er at du puster, ofte når vi trener tungt holder vi pusten.Spesielt i tunge øvelser eller øvelser som krever en del konsentrasjon I Pilates er fokuset på puste hele tiden gjennom alle øvelsene. Hvis du først klarer å puste gjennom øvelsene kan du etter hvert lære deg teknikken på pusten, og når du skal puste inn og når du skal puste ut.

Hvorfor fokus på pust?

For å forstå hvorfor du skal fokusere på pusten er det viktig å forstå hvordan du skal puste. Når du puster inn, gjennom nesen, skal du forlenge ryggsøylen og utvide ribbekassen. Du fyller kroppen med oksygen, og gjør klar for bevegelsen.

På utpusten, gjennom munnen, skal du stramme magemusklene så du tømmer luften ut av lungene og samtidig trekker du opp bekkenbunnen så du bruker stabiliseringsmuskulaturen. Dette gjør øvelsene tryggere, samtidig som de blir tyngre.

Får du effekt selv om du puster feil?

Ja det gjør du. Øvelsene i Pilates er tunge og effektive selv om du puster som du selv ønsker. Ofte kommer pusten av seg selv etter hvert, uten at du trenger å fokusere så mye på den. Fokuser først på å gjøre øvelsene riktig og deretter kan du fokusere på å implementere pusten.

Bare prøv, så får du det til..

Er du usikker, kan du trøste deg med at det er ingen andre enn deg selv som merker om du puster i utakt, eller «feil». Her er det bare deg selv som styrer, og du gjør det som passer deg best! Det viktigste er at du prøver noen ganger, og gir deg selv lov til å prøve deg frem.

Artikkelen Pusten er viktig i pilates er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke