Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Stive muskler gir deg plager.

Vinteren er definitivt kommet over landet vårt. Kuldegrader, sne og kald vind er noe mange gleder seg til. Det gir oss nye muligheter til bevegelse og nye utfordringer. Kulda gjør også noe med kroppen vår. Når vi fryser strammer vi muskler og det kan føre til at vi får plager vi kunne unngått.

Viktig å tenke bevegelse

Hvis du kjenner nakken blir stivere i kulda er det ikke uvanlig. Når kroppen fryser strammes musklene for å holde varmen. Problemet er bare at du kan få problemer med å slippe spenningene når du ikke fryser mer. Her er det viktig å være bevisst og tenke på bevegelse. Beveg den delen du kjenner er stiv. Så får du i gang blodsirkulasjonene og det er lettere å strekke etterpå

Du trenger ikke varme opp

Er du kald og stiv trenger musklene mere tid på å slippe spenningene, men du trenger ikke en oppvarmings økt før du strekker. Bare beveg den delen av kroppen du skal strekke litt forsiktig først. Så setter du deg godt til rette og strekker veldig rolig. Du vil kjenne at muskelen gir etter selv om den er kald. Ved å strekke og slippe spenningen blir musklene litt varm.

Strekk gjennom hele kroppen

Du har godt av å strekke hele kroppen, ikke for å bli mykere, men for å opprettholde bevegeligheten og unngå smerter. Begynn med å bevege rygg og nakke, hold strekken på hvert sted en liten stund. Strekk bryst og korsrygg, før du setter deg ned og strekker hofte, sete og ben.

Det tar ikke lang tid

Du kan gjerne sette av en halv time til en strekkrunde, men det er ikke nødvendig. 10 minutter så har du kommet deg gjennom kroppen med litt effektiv strekking. Dette er ikke en treningsøkt, men forebyggende og gir deg økt velvære i vinterkulda.

La arbeidsdagen inneholde en liten strekkøkt hver dag, så holder du deg bevegelig og smertefri.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke