Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Legg opp din egen sirkeltrening.

Våren er i luften og vi får mer lyst til å være ute. Hva er vel bedre enn å kombinere trening og aktivitet med lek og moro i skogen?

Fordelen ved å trene ute er mange. Det er gratis, døgnåpent og du får massevis av frisk luft. En annen viktig fordel ved å trene i skogen er ulent terreng som blant annet stiller krav til stabilitet og balanse.

Hvor mange ganger har du ikke irritert deg over kø og venting på treningssentrene? Knyt heller på deg treningsskoene og kom deg ut.

Lag din egen sirkeltrening

Sirkeltrening er en supereffektiv treningsform der du får trent hele kroppen, både styrke- og kondisjonsmessig, samtidig som selve treningsøkten er over på 20-45 minutter.

Perfekt for deg med dårlig tid og samtidig ønsker deg en sterk, smidig og spenstig kropp.

Det finnes utallige øvelser du kan gjøre med egen kroppsvekt eller med enkle hjelpemidler som du finner ute, som for eksempel; stokk, tykke grener, store steiner, benker og tau. Bruk fantasien!

Du velger selv hvilke øvelser du ønsker å gjøre, men legger du inn litt spenst, løpsøvelser og styrkebaseøvelser får du trent hele kroppen og du får mange positive effekter!

Stort øvelsesutvalg gir variasjon i treningen

Hvilke øvelser og hvor mange øvelser du velger, avhenger av målet ditt og om det er noen spesifikke steder på kroppen som du ønsker å bli sterkere.

Som regel er det mellom 4-10 øvelser og da gjerne en kombinasjon av styrke og kondisjonsøvelser. Øvelsene kan du variere mellom de ulike dagene og hva du velger å ha fokus på. Dette gir god variasjon i treningen og kan være en viktig faktor for å holde motivasjonen på topp.

Gi alt!

Tør å ta i og gi det du har. Da vil pulsen stiger og du blir garantert sliten. Resultatet blir at du kommer i bedre form, du blir fastere i kroppen og det viktigste; du reduserer risikoen for livsstilssykdommer.

Øvelser du kan gjøre ute er for eksempel:

  • Knebøy
  • Omvendt roing
  • Skulderpress
  • Planken med bevegelse
  • Mage i ringer

Andre fine øvelser: Push ups og dips på benk eller en stein, bulgarske utfall på benk/stein, Spensthopp på bakken eller opp på et materiale, Bakkedrag.

Håper du har fått noen tips. Bruk fantasien og sett sammen din egen sirkeltrening.

Lykke til!

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke