Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Kombiner trening med tid sammen med barna.

Småbarnsforeldre syns ofte det kan være vanskelig å få tid til å trene, men et tips er å kombinere treningen med tid sammen med barna. På den måten slipper du dårlig samvittighet, det er gøy og ikke minst overfører du gode vaner til dine barn.

Slik kommer du deg ut

Mange er slitne etter jobb og tenker på alt som skal og bør gjøres. Aktivitet og trening blir for mange derfor nedprioritert.

Hva med å slenge på seg treningstøyet med engang du kommer hjem? Så lenge du har fått på deg treningstøyet er det mye lettere å gå over dørstokken etter middag.

Ta med deg junior ut i barnevogn og bruk naturen som treningssenter, eller gjør noen øvelser hjemme i din egen stue. Effektivt og enkelt! Du får garantert opp pulsen og det er moro for både liten og stor.

Mange fordeler med å være i fysisk god form

Fordelene av å være i god form er mange. De fleste vet jo at du får bedre helse, sterkere kropp, mer overskudd og energi i hverdagen. Men, hva skal du bruke det til? Hvordan vil det hjelpe deg i din hverdag?

En sterkere fysisk kropp som er i god form vil gjøre hverdagslige ting lettere, eksempelvis gå i trapper, bære barn/vogn/utstyr ut og inn av biler opp på stellebord etc. uten at du får makspuls.

I tillegg vil en sterkere kropp gjøre det mer bevisst på bæreteknikk/løfteteknikk slik at du på den måten kan unngå belastningsskader over tid. Det å holde seg i god form er utrolig viktig for at du skal fungere godt i hverdagen. Når du i tillegg får mer energi og overskudd så er jo det er stort pluss i en ellers hektisk hverdag.

Hvordan få det til?

Det første steget er bare å komme seg ut. Velg deg ut rundt 5-6 øvelser og kjør tre serier med 15-20 repetisjoner. Pass på at du får kjørt hele kroppen. Du kan bruke alt fra 20 minutter til en time. Det er helt opp til deg selv og hva som passer din hverdag.

Det kan lønne seg og varme opp i ti minutter før du øker pulsen skikkelig med noen tøffe bakke intervaller eller starter styrketreningen.

Eksempler på aktiviteter

Gå i hurtig tempo med barnevogn, løp i oppoverbakkene eller legg inn noen løpedrag underveis. Evt. Finn en lang slakk oppoverbakke. Løp det du kan opp (med vogna) for så å gå ned. Når du kommer ned i bunn av bakken kan du evt. Legge inn noen styrkeøvelser.

Gå i en lysløype eller til et fint uteområde for aktivitet og kjør sirkeltrening med forskjellige styrke, spenst og kondisjonsøvelser.Stopp opp underveis og gjør ulike styrkeøvelser. Bruk det du finner i naturen eller ditt eget barn som vektstang.

Se eksempler på øvelser under:

 • Knebøy (med eller uten barn på skulder)
 • Pushups (Barn sitter i vogna eller går på bakken, kan kjøres på benk)
 • Gående-/bulgarske/side- utfall (med/uten barn på skulder)
 • Bekkeløft (beina kan kjøres med beina på benk)
 • Situps
 • Planken (kan utføres i mange varianter). Her kan også barnet ligge på ryggen.
 • Skulderpress (med en stokk fra skogen eller med barnet ditt)
 • Omvendt roing (Finn en huske eller stang ved en lekeplass eller skogen og trekk deg opp, senk kontrollert og rolig på vei tilbake)
 • Pullups (trekk deg opp over en busk eller stang ved et lekestativ)
Artikkelen Bruk barna som vektstang er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

 • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
 • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
 • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke