Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Slipp spenninger og stress med riktig pusteteknikk.

I vår hektiske og til tider stressende hverdag er det lett å puste fort og overfladisk, mange spenninger og smerter kan slippe ved å puste riktigere. Det er lett å øve seg på en riktigere pust, du må bare ta deg tid!

Har du hodepine?

Kjenner du på spenninger i nakke og skuldre, eller har du ofte hodepine? Det kan tenkes at det er så enkelt som å endre litt på pustemønsteret ditt for å få en smertefri hverdag. Det er mange grunner til at pusten forandrer seg etter hvert, stramme klær kan hindre bevegelse for å trekke pusten dypt, damer trekker ofte inn magen og gir ikke rom for å fylle lungene med luft.

Pust dypere

Det er vanlig å puste overflatisk og raskt. Spesielt er det vanlig med rask pust hvis du er stresset, det vil føre til mer stress i kroppen og gjøre deg mer urolig. Du kan hjelpe deg selv ved å puste dypere og mer kontrollert.Kontroller pusten ved å puste i saktere tempo.

Pusten er autonom og viljestyrt

Pusten er det eneste "organet" som er både automatisk og viljestyrt. Vi puster uten å tenke over det, samtidig kan vi holde pusten og puste i et spesielt tempo om vi ønsker. Det gjør det mulig å lære oss teknikker for å få en mer effektiv pustemåte.

Hvordan øve deg på riktig pust?

Ligg på ryggen, tøm lungene helt, det betyr at du må puste ut så lenge og dypt du klarer, inn pusten kommer automatisk.

Fokuser først på ut pusten, pust ut gjennom munnen, tenk det som om du lager dugg på et vindu. Når du har tømt lungene helt for luft, lukker du munnen og puster dypt inn gjennom nesen. Gjenta noen ganger.

Prøv å kjenn etter om du klarer å slippe alle musklene i magen når du puster inn, også bruker du magemusklene for å presse luften ut av lungene igjen.
Når du har blitt trygg på denne måten å puste på mens du ligger kan du øve deg på å gjøre det samme stående.

Dette er en måte å slippe spenninger og stress på, du kan prøve 5 pust neste gang du kjenner deg i faresonen for stive muskler og stress.

Artikkelen Kan du puste riktig? er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke