Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Ferien er den perfekte tiden til å trene variert og ukomplisert.

Vi er midt i varmeste juli, og for mange blir ferien en tid der treningsvaner bir vanskelig å opprettholde. Noen velger bevisst å ta seg treningsfri, og har planlagt dette inn i treningsåret, men for andre blir hviledagene til hvileuker med bismak og dårlig samvittighet.

Stort sett føler folk av trening i ferien blir komplisert og vanskelig fordi man ikke har tilgang til de vanlige treningsfasilitetene som ellers i hverdagen. Lite fantasi og motivasjon kan sette en stopper for trening og aktivitet, selv om ferietrening både kan være enkel og effektiv.

Litt er alltid bedre enn ingenting

Om du tenker at det ikke er noe vits i å trene typiske enkle øvelser i ferien, fordi du ellers trener med tunge vekter eller annet utstyr du ikke har tilgang på, bør du huske på at kroppen har godt av variasjon. All aktivitet er bedre enn ingenting, enten det er å gå en tur langs fjæra, i skogen, eller bruke kajakken på hytta.
I tillegg vil det alltid være enklere å komme tilbake til gamle og gode vaner etter ferien om man ikke har ligget på latsiden.

Bruk kroppsvekt, stoler og naturens egne variasjoner

Kroppsvektøvelser har kommet mer tilbake dette året, men mange undervurderer fortsatt trening med egen og andres vekt.
Velg deg ut noen øvelser der du bruker stoler, bord, trapper, eller andre variasjoner i naturen, og utfør de en tid på dagen der du har mye motivasjon og energi. Det behøver ikke være en lang liste over øvelser, men velg gjerne ut noen som utforder de ulike delene av kroppen, pluss utoldenheten. Et knippe slike øvelser får opp pulsen og blir et godt innslag i en ellers lat sommerdag.

Eksempel på enkel ferietrening

  • Smale eller brede puhups på bakken, eller mot en forhøyning.
  • Bulgarske utfall med stol/benk, eller liknende.
  • Rygghev på benk.
  • Dips på stol/benk, eller liknende.
  • Spensthopp eller burpees.
  • Sprint en viss lengde.

Kjør øvelsene på tid, for eksempel 50 sekunder, eller repetisjoner, som en sirkeltrening. Korte pauser mellom øvelsene, og litt lengre pauser mellom rundene. 3-6 runder, avhengig av hvor lang og hard økt du ønsker.

Beskrivelse av øvelsene finnes i øvelsesbanken på www.bratrening.no.

div id="boxarticlefrom">Artikkelen Enkel ferietrening er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke

Annonse:

Fra forsiden