Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Derfor bør du trene hvis du er nedstemt eller deprimert.

Det er ikke tvil om at en ørliten innsats av fysisk aktivitet virker positivt inn på kroppen.
Det utgjør en forandring, fortrinnsvis positiv, om du da ikke setter deg som mål å løpe to mil uten å ha trent tidligere fordi kjæresten har slått opp og du har lest i et blad at dopaminet i hjernen frembringer en lykkefølelse. Der går du fort i bakken igjen når økten er over..

Er du dypt deprimert av ulike årsaker er det ofte andre hjelpemidler, som terapi, evt medisinering for en periode som kan være løsningen. Her er det viktig med en utredning hos fastlege slik at hver enkelt finne et opplegg som fungerer. Men hva med å kombinere trening med terapi og eventuelt også medisiner?

Les også: Lykkefølelsen etter trening, hva kommer den av?

Trening på dagtid

Jeg er så heldig å jobbe som gruppetreningsinstruktør og har timer som inneholder drivende musikk og enkle trinn. De fleste timene jeg har foregår på dagtid. Noe som trekker til seg alt fra jenter i barselpermisjon, skiftarbeidere og ikke minst personer som er i diverse tiltak for å komme ut i jobb eller utdanning- være seg på grunn av sykdom, psykiske problemer, vektutfordringer eller rusproblemer.

Min jobb er å motivere alle, se alle, sørge for at de ikke faller av og se hvert enkelt individ. Verdens beste jobb!

Bedre selvfølelse av å trene

Ikke alle liker gruppetimer, mye folk, vanskelige trinn og mye styr. Andre liker å gjemme seg litt bort i mengden. Være bakerst, henge på og snike seg ut når timen er ferdig.

Etter år med gruppetrening har mine største gleder vært å se de som gradvis rykker flere rader fremover. Har haken litt høyere, og faktisk kommer bort etter timen og sier at dagen startet helt rævva og endte i en lykkerus etter å ha fått kjent på egen treningsglede og fått svettet ut de svarte tankene og blåst vekk den svarte skyen.

Mer energi og livsglede

Skal det så lite, kan du spørre deg selv? Jeg tror det!

Du kan ikke løpe seg fra kjærlighetssorger eller depresjoner, men det finnes ingen tvil om at å få brukt kroppen, bli litt forbanna på det det siste intervallet- det hjelper.

For ikke å snakke om de fysiske fordelene; energien vender tilbake, du løfter blikket- verden ser lysere ut, et par kilo mindre om det trengs, krefter til å leke med barn, gjøre litt ekstra på jobb.

Det tar en stund før du spretter opp av sengen og gleder deg til dagen skal starte- men plutselig bobler du av energi og livsglede- hvilken bonus!

Ikke tenk, tren!

Begynn å gå, løp noen runder hvis du orker, passer det for deg kan et treningssenter være løsningen. Ta en prøvetime, prøv litt forskjellig.Kanskje er det Zumba som er din greie eller knallhard intervalltrening på tredemølle? Er du fremtidens yogafantast?

Utfordre deg selv, bruk kroppen din.

Få de vekk, om det så er store eller små demoner som gir tankekjøret! Ikke tenk, tren!

Artikkelen Tren bort depresjonen er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke