Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Alle har glede av en aktiv påske.

Påskeferien har allerede startet for mange, og med nysnøen på østlandet får langrennsskiene luftet seg enda litt til før sesongen er over.

For veldig mange er påskeferie synonymt med kos, og i noen tilfeller mye kos av den spiselige varianten. Daglige skiturer, eller annen aktivitet er veldig godt for kroppen om vi også inntar større mengder energi enn vi er vant til. Selv om det ikke gjør noe å ha noen dager i året der marsipan, kvikk lunsj, og annet godt er dagligdags, kan det være et godt råd å få opp pulsen skikkelig for å unngå å falle ut av gode hverdagsrutiner.

Helsedirektoratet anbefaler minimum 60 minutter variert fysisk aktivitet daglig for barn og unge, og voksne/eldre anbefales minimum 150 minutter moderat fysisk aktivitet per uke, les mer om anbefalingene her.

Hvorfor bør pulsen øke?

For at påskestemingen skal bevares kan enkle øvelser som øker pulsen raskt og effektivt legges inn der det passer.
Jo mer muskelmasse som aktiveres i en øvelse, jo mer arbeid utføres, og jo høyere stiger pulsen.

Ved aktivitet med høy puls vil utholdenheten påvirkes positivt (gjennomstrømningen av blod gjennom hjertet øker), og helsefordeler følger med (nedsatt risiko for blant annet livsstilssykdommer).

Enkelt forklart: Jo høyere puls, jo høyere intensitet, og jo kortere kan treningen vare. Dette betyr at skiturer med bedagelig tempo bør opprettholdes over lang tid, mens turene med høy puls og utfordrende tempo kan ta litt kortere tid. Det trenger med andre ord ikke å ta lang tid å gi kroppen en positiv utfordring i ferien.

Disse øvelsene øker pulsen

Uansett om vi velger fjell-, sjø-, eller bypåske, bør vi legge inn noen treningsøvelser hver dag som øker pulsen. For å få dette til må terskelen for å faktisk utføre øvelsene være lav, og passe inn i en ellers aktiv feriedag.

Øvelser uten utstyr og med egen kroppsvekt er perfekt for kjapp trening uansett hvor vi er, de kan til og med gjøres unna før frokost!

  • Spensthopp
  • Burpees
  • Telemarkshopp (utfall med hopp mellom bytte av ben)
  • Push-ups
  • Rygghev
  • Dips

Disse øvelsene kan utføres som en sirkel med flere runder, eller med en og en øvelse etter hverandre.

Husk at treningen blir mer effektiv når du virkelig presser deg selv, så her er det bare å kjøre på!

Artikkelen Påske med puls er hentet fra Bratrening.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke