Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Her er de beste rådene for å velge riktig!

Bruken av PT øker hvert år og bare SATS/ELIXIA omsetter for 150 milioner. Den vanlige kunden er ikke vanlig lengre og det har for lengst blitt "stuerent" å bruke en PT. Grunnene til å kjøpe PT kan være alt fra å gå ned i vekt, best mulighet til Birken eller ønsker en mer allsidig trening og ny inspirasjon! De forskjellige PT,ene spessialiserer seg også mer mot bestemte brukergrupper!

Viktig med en som motiverer deg

Den beste PT’en er den DU liker! Den personen som klarer å motivere akkurat deg, som får deg til å tro på at du klarer dine mål og at du faktisk gjør det. En god PT bryr seg om deg, ser deg og gjør det som skal til for å få deg til målet.

En god PT har et stort ansvar og kan forandre kundens liv, både fysisk og psykisk. Det er likevel viktig at treneren har et godt treningsfaglig fundament i tillegg til å være en menneskekjenner og ha et godt pedagogisk grunnlag.

Still krav til den du velger

Jeg har selv jobbet som PT, PT lærer på flere skoler og ledet PT’er på flere treningssentre. Jeg har jobbet med mange dyktige trenere, men også opplevd de som ikke nødvendigvis er dyktige i yrket de har valgt.

PT utdanningene i dag er seriøse, stiller krav til sine elever og er gode nok til «gjennomsnittskunden». Når kunden derimot har større krav enn å bli i bedre form eller gå ned i vekt, er utdanningene ufullstendige. Mange av studiestedene tilbyr derfor ulike del kurs i alle varianter slik at PT’ene kan spesialisere seg.

Det er relativt stor enighet hvordan man blir sterk, utholdende, rask, smidig og hvilke metoder som får deg raskest og best ned i vekt, men det er stor forskjell på trenernes metoder og pedagogikk. Dette skyldes ofte erfaring og hvor ivrig treneren er på å oppdatere og motivere seg selv.

Vær kresen og målrettet

Som kunde må man være kresen og du må stille spørsmål om hvilke planer treneren har for få deg til ditt ønskede mål. Treneren din må være en god planlegger!

Har du spesielle krav må du sjekke CV å se at kompetanse og erfaringen er på plass. Fordelen med en erfaren PT er at du vet hva du får, men en nyutdannet trener kan være veldig ivrig og gi deg mer for pengene.

Det viktigste er at kjemien er på plass og at du kjenner du liker treneren som person. Du må ha troen på at nettopp denne treneren har det som skal til for å motivere nettopp deg.

En god PT er også en god selger

En PT må være god på salg, salg av seg selv som produkt. Utfordringen for deg som kunde er å finne en PT som klarer å levere som lovet.

Det må ligge en plan i bunnen og man bør måle de egenskapene som skal forbedres. Om det ikke skjer noen forbedring må du kunne vise til dette og sette spørsmål til hvorfor den fremgangen dere planla sammen ikke skjer. Din trener har alltid et svar på dette og fortsetter mot forventet resultatet eller ser seg nødt til å forandre metodene!

Artikkelen er hentet fra Bratrening.no

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke