Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Stram brystmusklatur kan gi dårlig holdning. 

Vår livsstil gjør at vi må tenke mer over hvilke muskler vi bør strekke og styrke. Det skjer ikke lenger automatisk i vårt daglige arbeid slik som før i tiden da mange hadde mer fysisk arbeid. 

Vi sitter mye og bruker armene foran kroppen, ofte foran en PC, gjerne lent fremover med lett krum rygg. Etter hvert vil skuldrene falle frem, brystmusklaturen blir strammere og musklene mellom skuldrene blir slappere. Hvis vi ikke jobber med å endre vanene vil dette føre til belastningsskader, og dårlig holdning.

Hva skjer når brystmusklaturen er stram?

Når brystmusklaturen blir stram vil den trekke skulderne fremover og musklaturen i øvre rygg blir strukket. Dette vil over tid gi feilstillinger det kan være vanskelig å gjøre noe med. Hodet vil også bli påvirket av stram musklatur i brystet, og man får dårlig holdning.

Forebygging er viktig

Det er viktig å forebygge med strekkøvelser, og like viktig er det å styrke øvre del av ryggen. Hvis man har god bevegelighet i brystet og styrke i musklene mellom skulderbladene, vil det holde skuldrene på plass, og forebygge skader.

Hvordan skal jeg strekke brystmusklatur

Stå inntil en vegg og legg den ene armen bak deg langs med veggen (se bilde øverst). Vri overkroppen motsatt vei. Det er viktig at du kjenner strekken i brystet og ikke bare i skulderen. Du kan også samle armene bak kroppen og trekke skulderbladene sammen.

Hvordan styrke mellom skulderbladene?

Bruk gjerne vekter for å styrke musklaturen mellom skulderbladene, men den enkleste øvelsen du kan gjøre, gjerne mange ganger om dagen, er å sitte og trekke skulderbladene sammen. Det kan du gjøre så ofte du vil. Du vil da samtidig strekke litt i brystet.

God holdning er ditt vakreste smykke

Å ha en god holdning vil ikke bare forebygge skader, det vil også gi deg en bedre utgave av deg selv!

Foto er hentet fra boken "Tren deg sprek, spis deg slank" av Cathrine Borchsenius og Tine Poppe
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke