Hvordan gjøre denne pilatesøvelsen riktig?

Swimming er en pilatesøvelse som styrker og stabiliserer hele baksiden av kroppen. Det kan være vanskelig å vite hvordan du gjør den riktig, både med pust og bevegelse. det er viktig å bruke stabiliseringsmuskulaturen i magen for å ikke vippe fra side til side. Kroppen skal være i ro, mens ben og armer beveger seg.

Hvordan gjør du øvelsen?

  1. Ligg på en matte med armene strakt fremfor deg. Bena er også helt strake med litt avstand.Trekk navlen inn mot ryggsøylen for å stabilisere core musklene.
  2. Løft overkroppen så høyt du klarer, mens armene fortsatt er strakt fremfor deg. Løft bdet ene benet opp fra matten samtidig.
  3. Begyn å beveg armene og bena som en padlebevegelse. Høyre arm og venstre ben løftes høyere, før du bytter side. Dette skal gå i et raskt tempo. Knip sete og hold navelen inn.
  4. Pust inn med nesen, og ut med munnen. Fire bevegelser på en pust. Pust totalt 6 ut og inn pust før du tar en pause.

Hva må du passe på når du utfører swimming?

Det er viktig å hele tiden tenke stabilitet. Ta en pause hvis du kjenner kroppen begynner å vippe fra side til side. Støtt deg gjerne med en arm og et ben i gulvet. Stram bekkenbunn, navle og sete gjennom hele øvelsen. Hold skuldrene ned, selv om armene er opp. Tenk at du skal forlenge ryggen. Fra skulder til motsatt hofte.

Hva styrker du med denne øvelsen?

Swimming styrker hele baksiden av kroppen. Skuldre, armer, rygg, sete og bakside lår. Utfører du øvelsen riktig er det er veldig effektig styrkeøvelse. Husk at det er viktig å puste rolig gjennom hele øvelsen.