Hvorfor bruke ball på treningen?

Pilates med stor ball er en fantastisk måte å komme i kontakt med muskulaturen på. Her får du balanse, kroppskontroll og styrke på en enkel og effektiv måte.

Hva gjør ballen så effektiv?

Ballen hjelper deg til å sitte riktig og ha riktig kroppsholdning. Hvis du prøver å løfte bena litt opp fra gulvet mens du sitter på ballen, vil du automatisk trene core muskulaturen din uten at du tenker over det. Mange bruker stor ball på jobb for å variere arbeidsstilling og kunne bevege ryggen lettere mens de sitter ved PC. Ballen er myk og behagelig å sitte på, og det er uendelig mange øvelser som styrker kroppen der du bruker ballen.Samtidig er den skånsom, og det er liten skadefare.

Hvem kan trene pilates med stor ball?

Nesten alle kan trene med stor ball. Det er mer skånsomt å trene med stor ball for du kan hvile bena og bruke den som en pute under ryggen. Har du vondt i bena eller svake ben, er det perfekt å bruke stor ball. Du støtter bena i gulvet, men de belastes lite. Når du sitter på ballen vil du trene balanse hele tiden. Derfor er balltrening mer inkluderende enn mange andre treningsformer.

Kan du trene med stor ball alene?

Du kan trene med stor ball hjemme foran TV'n og på jobben. Den er enkel å bruke overalt. Hvis du ønsker tips til mer enn balanseøvelser kan du ta en titt på Youtube, der ligger det mange øvelses videoer. Pass på å prøve de enkleste øvelsene først, og sjekk at du har balanse nok til å holde deg på ballen.